14.3 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Gandia acull la 18a edició del Coortons Festival

• La sisena edició consecutiva que es realitza a Gandia, amb més de 2.000 curtmetratges de 110 països distints.

• Entre el 21 i el 23 d’octubre, al Teatre Serrano i al Campus de Gandia de la UPV.

La regidora de l’Àrea de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, l’organitzador del Coortons Gandia Festival, Alessandro d’Urso, el tècnic de Política Festiva Juanjo Payà i el subdirector de Cultura del Campus de Gandia UPV, Javier Pastor, han presentat la 18a edició, la sisena que s’acull en Gandia, d’aquest esdeveniment. Serà aquest cap de setmana, entre el 21 i el 23 d’octubre, quan al Teatre Serrano i a la mateixa UPV es desenvolupen les diferents activitats.

Aquesta edició ha sigut especialment ben acollida, ja que s’han rebut fins a 2.000 curtmetratges de 110 països diferents. Hi estaran com a convidats les estreles del dibuix amb centenars de milers de seguidors en les xarxes socials, Xuri FentonKaos, Gema VadilloDanna AlquatiIvart i Lucía Ballesteros, que oferiran una xarrada, una sessió de signatures i es quedaran durant tot el festival amb els seus propis estands.

En aquesta línia, l’edil s’ha mostrat satisfeta: «Remarcar que per a nosaltres és una satisfacció i una felicitat plena que Gandia torne a acollir, per sisena vegada, aquest festival on la gent en general gaudeix d’una cap de setmana d’entreteniment».

La gran novetat d’aquesta edició és el Cortoons Gaming Party, un esdeveniment que busca celebrar, al costat de la comunitat gamer, l’amor que senten els gamers pels videojocs. El dissabte al matí es dedicarà a les famílies i als més xicotets amb un taller de plastilina dirigit per Stefano Argentero, un gran artista italià de la tècnica d’animació stop-motion.

Payà, per la seua banda, ha afirmat que «el Cortoons Festival s’ha convertit en un referent no sols per a la Comunitat Valenciana, sinó també per a Espanya i l’estranger. Eixos 2.000 curtmetratges són la millor forma de constatar-ho». I ha afegit: «Aquest esdeveniment fomenta la creació al món audiovisual valencià i situa Gandia a un lloc capdavanter en la parcel·la de la interpretació».

Ja diumenge se celebrarà el “Dia del Anime”, en el qual es podrà visualitzar el llargmetratge Dragon Ball Super: Super Hero a les 11.00 h i a la vesprada a les 19.45 h es podrà veure un altre llargmetratge, el de Jujutsu Kaisen 0: La pel·lícula.

Alessandro d’Urso ha assenyalat, en la mateixa línia, que «estem molt contents perquè, a més, ens arriben curts de tota Espanya i, per primera volta, tindrem videojocs durant tot el cap de setmana en pantalla gran». Una de les sorpreses que ha avançat però no revelat és que «un guanyador d’Òscar ha sigut un dels que ha enviat el seu curt».

Com a colofó final i per a acabar el festival, el diumenge es realitzarà la gala dels premis en concurs oficial a les 21.00 h, al qual assistiran els concursants guanyadors de les diferents categories.

Javier Pastor, orgullós de què es continue celebrant aquest acte tan lúdic, ha tancat confirmant: «La presentació serà dijous a la UPV, Campus de Gandia, i és molt d’agrair que es puga fer any rere any, per als estudiants és una oportunitat única».

Articles relacionats