10.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

Gandia acudeix a Fitur per fer valdre tots els seus atractius turístics

· Vicent Mascarell: “Tenim moltes esperances dipositades en aquesta edició on realçarem que tenim moltes més coses per oferir”

El regidor delegat de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació la programació i els continguts que la nostra ciutat presentarà la setmana vinent, del 19 al 23 de gener, a la 46a edició Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR 2022. Prèviament, totes les iniciatives que es presentaran s’han donat a conéixer als representants del sector i grups polítics a la Mesa de Turisme celebrada avui al saló de plenaris.

Mascarell ha recordat que durant el passat any, la nostra ciutat va participar en un total d’11 fires de turisme i que són 20 on participa d’alguna manera. “Però Fitur és l’aparador principal i tradicional. Tenim moltes esperances dipositades en aquesta edició on realçarem la destinació de sol i platja, però també amb l’ambició de demostrar que tenim moltes més coses per oferir”.

L’edil ha explicat que dimarts que ve tindrà lloc la presentació de la revista ‘Visit Gandia’ i que aquesta tindrà lloc a Madrid en el marc de Fitur. “En un moment on s’aposta per la digitalització dels continguts, cosa que farem paral·lelament per aquesta guia de 120 pàgines on la il·lustració (realitzades per Marta Sevilla) i les imatges tindran un paper molt important. “Tot això amb la finalitat de transmetre experiències vitals que seduïsquen el visitant i que dirigirem a touroperadors, influenciadors i professionals” va destacar el regidor.

El segon aspecte que ha destacat Mascarell ha estat la renovació d’imatge i espais que està patint la platja gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística i va incidir que durant la Fira “aprofitarem per a fer valdre noves infraestructures i incidir en la importància de l’esport i la gastronomia”.

Sobre l’estand, el responsable de Turisme ha explicat que s’emmarca dins de l’espai de l’Agència Valenciana de turisme, però que tindrà un pes específic, ja que Gandia és la primera destinació de sol i platja de la província. “Visualment, aquest estand ens possibilita vendre una experiència de vacances gràcies al pes de la fotografia. S’identificarà la nostra ciutat, però les persones en seran les protagonistes”.

La marca ‘platja de Gandia’ va aconseguir la seua major presencià als mitjans de comunicació durant l’estiu de 2021

• L’estudi, realitzat pel departament de turisme de l’Ajuntament de Gandia, analitzat l’impacte econòmic i d’audiència que ha tingut la producció d’informacions relacionades amb la platja de Gandia.

• En total, entre els mesos de maig i octubre en 2021 es van produir 606 notícies sobre la marca ‘platja de Gandia’ i es va obtindre una audiència de 73 milions i una valoració econòmica de quasi 800 mil euros.

departament de turisme de l’Ajuntament de Gandia ha presentat un informe que avalua la presència de la marca ‘platja de Gandia’ als mitjans de comunicació a nivell local, autonòmic i nacional. Aquest document extrau les dades d’un estudi realitzat durant 6 mesos (maig – octubre) de 2021 i estableix un clar augment de l’impacte de la marca durant l’època estival.

Segons el document, la major quantitat de contingut sobre la platja de Gandia es va elaborar entre els mesos de juny, juliol i agost de 2021, la qual cosa es va veure contrastada pel descens brusc de notícies relacionades amb la marca en el mes de setembre. Així mateix, les temàtiques més destacades en aquestes informacions es van relacionar amb les mesures front a la Covid, les activitats culturals i culinàries de la platja, el ‘glamping’ (acampada de luxe) i les activitats esportives, sobretot la Volta Ciclista que va tindre l’eixida de la seua setena etapa a Gandia el 20 d’agost del passat any.

Els mitjans digitals han comprés la major quantitat d’impacte, ja que representen el 64% (385) de les 606 informacions difoses en total de la platja de Gandia a través de diferents canals i, a més, aconsegueixen les majors xifres d’audiència (53.696.632) i de valoració econòmica (324.119 euros). Tot i la clara diferència de xifres, aquests alcancen només un 5% més d’impacte econòmic que la premsa escrita, la qual representa el 39% (288.898 euros) dels 792.333 euros aconseguits en total durant els sis mesos.

La premsa escrita representa, per tant, el segon mitjà de major producció de contingut sobre la marca ‘platja de Gandia’ amb la redacció de 130 informacions sobre la matèria i amb una audiència del 12% (8.835.598). Aquestes xifres disten de les resultants de la ràdio ─84 notícies, 7 milions d’audiència i 3 milions d’impacte econòmic─ i de la televisió que, malgrat haver aparegut en mitjans nacionals com Antena 3, La Sexta o Cuatro, només ha produït l’1%. Per aquesta raó, ha sigut el mitjà que menys audiència ha obtingut amb 3 milions i 50 mil euros d’impacte econòmic.

A nivell local, les mitjans de comunicació que més contingut han elaborat sobre la marca ‘platja de Gandia’ en premsa digital i escrita han sigut Levante-EMV, Las Provincias, Safor Guía, Gente de la Safor, El Periòdic i Som Gandia. Per altra banda, les desconnexions de Radio Gandia SER i Onda Naranja COPE han destacat en el canal radiofònic.

Articles relacionats