9.3 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Gandia acollirà la 6ena edició de la Sup Race Citrosol

 

– Es celebrarà el diumenge 4 de juliol a partir de les 9 hores al final de la Platja de Gandia i hi participaran equips de múltiples escoles de surf de la Comunitat Valenciana en diverses categories

– Lydia Morant, regidora d’Esports. “Agrair a l’escola gandiana de surf l’esforç d’organitzar aquest esdeveniment amb totes les mesures de seguretat”.

– Francisco García, gestor de Gandia Surf: “El paddlesurf és un esport de navegació senzilla que funciona com un complement ideal per a tota la gent que competeix en curses populars, running o atletisme”.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per Francisco García, en representació de l’Escola Gandia Surf, han comparegut en roda de premsa per presentar la 6ena edició de la Sup Race Citrosol Gandia (la 5ena que es celebra a Gandia). Aquesta prova està organitzada pel Circuit Mediterrani de Sup Race i compta amb el suport de la Federació de Surf i tindrà lloc el pròxim diumenge 4 de juliol a partir de les 9 h davant de l’escola de Surf situada a la platja de l’Auir.

Sobre aquesta regata de paddlesurf, l’última de l’estiu, Morant ha explicat que hi participen un centenar de competidors i competidores procedents de totes les escoles de surf de la Comunitat Valenciana en diferents categories tant masculines com femenines, des dels 8 anys fins a la categoria absoluta passant per amateur.

D’altra banda, la responsable d’Esports ha agraït a l’escola gandiana de surf “l’esforç dipositat a l’hora d’organitzar aquest esdeveniment amb totes les mesures de seguretat donada la situació actual de pandèmia; distanciament social entre participants i assistents, així com el fet de posicionar a Gandia com un referent en l’àmbit del paddle surf”.

Per la seua part, García ha reivindicat que la prova amateur d’aquest “esport minoritari de navegació senzilla que, a més, funciona com un complement ideal per a tota la gent que competeix en curses populars, running o atletisme” s’iniciarà a les 9 hores, mentre que la categoria reina donarà el tret d’eixida a aproximadament a les 12 h. A nivell competitiu, ha destacat que aquesta regata “és una aposta forta per als esportistes que vulguen posicionar-se en les classificacions”.

Finalment, el representant de Gandia Surf ha recalcat que es realitzaran controls de seguretat exhaustius per a garantir la seguretat de la prova: desinfecció de les soles de sabata, control de la temperatura corporal, seccionament de l’espai per a evitar el contacte i recomanació de mascareta en espais determinats encara que ja no siga obligatòria a l’exterior.

 

Totes les persones interessades en practicar aquest esport aquàtic poden visitar l’escola de Gandia Surf per conèixer les diverses modalitats aquàtiques, o bé poden visitar la seua pàgina web gandiasurf.com.

 

Sobre el paddlesurf

És una modalitat esportiva de caràcter aquàtic derivada del surf que va néixer a Hawaii i que està tenint molt d’èxit, sobretot a la costa alacantina a nivell estatal, ja que permet que els practicants gaudisquen de la navegació pràcticament des de la primera hora de la mateixa manera com si es trobaren a bord d’un veler o un iot, però amb un risc totalment minimitzat.

Articles relacionats