16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

El Departament de Salut de Gandia notifica l’alarmant situació d’augment dels nous casos de coronavirus detectats

En les últimes setmanes s’ha registrat un augment significatiu del nombre de casos confirmats de Covid-19 en el nostre departament respecte a les setmanes anteriors. Des del Departament de Salut de Gandia han assenyalat que “Volem ser transparents en aquest sentit i traslladar a la ciutadania les dades actuals i la responsabilitat que li correspon”, per això han notificat l’evolució dels casos detectats en aquest departament.

– En la setmana del 14 al 20 de juny de 2021 s’han registrat un total de 43 casos nous de Covid-19, concentrant-se el 65,1% en la franja d’edat de 21 a 30 anys.

– En la setmana del 21 al 27 de juny de 2021 s’han registrat un total de 94 casos nous de Covid-19, més del doble de casos nous que la setmana anterior, amb una distribució més uniforme en els diferents grups d’edat, predominant en les edats compreses entre 11 i 40 anys.

En la present setmana, del 28 de juny de 2021 al 4 de juliol de 2021, en tan sols 3 dies s’han registrat 95 casos nous de Covid-19, superant-se el total de tota la setmana anterior en menys de la meitat de dies.

Encara que en el Departament de Salut un número important de la població està vacunat amb pauta completa, 57.000 vacunats actualment, s’ha comprovat que no és suficient i que és necessari disminuir al màxim els contagis i continuar avançant en la vacunació fins a aconseguir un percentatge d’immunitat suficient en la població que permeta relaxar gradualment les mesures preventives. Però aquest esperat moment encara no ha arribat i per aquest motiu des de les institucions sanitàries del Departament de Salut de Gandia apel·len a la prudència i a la responsabilitat de tots els ciutadans i els recomanem que han de mantindre les següents mesures preventives enfront de la Covid-19 de manera rigorosa:

– Usar màscares recomanades (quirúrgiques, FFP2 o FFP3), tant en ambients exteriors com interiors.

– Llavar-se les mans sovint amb aigua i sabó o soluciones desinfectants hidroalcohòliques.

– Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca, sobretot en estar en contacte amb altres persones.

– Mantindre la distància social amb la resta de persones. Això cobra especial importància en el grup d’edat de 19 a 35 anys, en el qual s’està registrant el major augment de nous casos de Covid-19, i que a més és un grup de població que en la seua majoria no està vacunat amb pauta completa. Per aquest motiu, se’ls recomana que tinguen especial cura en les seues relacions socials en general, i referides a l’oci nocturn, vacances, celebracions i viatges especialment.

– Limitar els contactes socials amb diferents grups de convivència. Sobretot si aquests contactes impliquen la retirada de la màscara, com els referents a oci i restauració.

– En cas de presència de símptomes de sospita d’infecció per Covid-19 (febre, tos, dolor muscular, sensació de falta d’aire, mal de gola, mal estar general, vòmits, diarrea, perduda d’olfacte, gust, cefalea, congestió nasal, mucositat, etc.) és recomanable aïllar-se i comunicar-se amb el centre de salut per a rebre indicacions.

– En cas d’haver tingut contacte amb un cas confirmat de Covid-19, és recomanable aïllar-se i comunicar-se amb les autoritats sanitàries (centre de salut, salut pública, etc.).

Articles relacionats