19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Francesc PuigPelat i Valls torna a guanyar el premi de narrativa Infantil Carmesina

Francesc Puigpelat és la segona vegada que guanya el Premi Carmesina, ja que en 2017 va guanyar el XXVI Premi amb l’obra La Liliana al País de les Coses Perdudes.

Recordem que la dotació del premi és de 3.000 € i la publicació de l’obra. També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú. La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de la Diputació Provincial de València.

El jurat de la XXXII edició del Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor, convocat i patrocinat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, presidit per Pilar Peiró Miñana, Consellera-delegada de Cultura de la Mancomunitat, i format per Vicenta Tasa Fuster (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Oriol Canosa Masllorens (guanyador de l’edició anterior), Paula Soriano Garcia (d’Edicions Bromera), Esther Climent Gosp (escriptora i guanyadora del Premi Carmesina 2020), Joan Portell Rifà (escriptor i crític literari), actuant com a secretària Vicenta Palanca, reunit per videoconferència el dia 6 de juny de 2023, va decidir atorgar per majoria el premi a l’obra:

L’ESTRANY CAS DEL DIVORCI DELS PARES

De Francesc Puigpelat i Valls de Sitges (Barcelona), per ser una obra que està molt ben construïda, no tracta els xiquets com a menuts, reformula el llenguatge i l’adapta a l’actualitat. Destaca també la manera que té de relacionar-se la protagonista amb els pares i els amics.

BIOGRAFIA

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista, i ha publicat més de quaranta llibres. Ja havia guanyat el premi Carmesina el 2017 per l’obra Liliana al País de les Coses Perdudes. En literatura infantil, ha guanyat nombrosos premis, com l’Atrapallibres (per El nen que xa xatejar amb Jack Sparrow) o el Folch i Torres (per La nena que es va convertir en mòbil). En literatura per a adults ha guanyat, entre altres, els premis Joanot Martorell, Josep Pla, Carlemany, Pin i Soler Ciutat de Tarragona, Ciutat d’Alzira, Ferran Canyameres i Ciutat de Palma. El seu darrer guardó ha estat el premi Fiter i Rossell 2022, d’Andorra, per la seva novel·la Abril.

RESUM DE L’OBRA

L’estrany cas del divorci dels pares” és una narració que tracta un tema alhora delicat i molt actual: els dels nens que tenen els pares divorciats, i els problemes que això representa. Sense defugir res, intenta tractar-ho des d’una perspectiva divertida i humorística. La protagonista és una nena de dotze anys, la Berta, molt aicionada a les històries del detectiu Kronan, que, una nit, sent discutir els seus pares sobre una altra dona, la Marta. Tem que els pares estiguen a punt de divorciar-se i, a partir d’aquí, enceta les seues investigacions de detectiu aficionada. Descobrirà que son pare té relacions d’amagat amb una dona amb qui es troba a l’hipermercat, i que sa mare se cita d’amagat amb un home en un pis. Ara bé: res no és el que sembla. Al final, la sorpresa de la Berta serà majúscula!

Articles relacionats