13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Fran Ferri: “Queda clar que Villarejo va alertar Cotino de les investigacions de Gürtel i Brugal”

El síndic de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha qualificat de “vergonya” les últimes gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo (a la imatge), on “queda clar” que “va alertar l’ex-vicepresident del Consell, president de la cambra autonòmica i el director general de la Policia, Juan Cotino, “sobre registres de la policia relacionats amb Gürtel i Brugal”.

Ferri s’ha pronunciat en aquests termes davant les informacions publicades per Elconfidencial i Moncloa.com, en les quals s’afirma que l’empresari Ignacio López del Hierro, marit de l’exministra i ex-secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va utilitzar presumptament l’excomissari per a aconseguir informació privilegiada d’investigacions contra la corrupció que afectaven el PP. Així mateix, revelarien que Villarejo va alertar Cotino que la Policia anava a realitzar registres pels casos Gürtel i Brugal.

“Aquestes converses deixen clar que mentre alguns es deixaven la pell per a lluitar contra la corrupció, com per exemple diputats de l’oposició, periodistes i fiscals, els corruptes del Partit Popular van tindre un talp dins de la Policia i del sistema judicial que els donava informació de primera mà sobre les investigacions, amb delacions de registres i fins i tot de maniobres per a retardar la instrucció”, ha dit Ferri en un comunicat.

Al seu juí, “des de Compromís creiem que aquesta trama demostra que les clavegueres de l’Estat jugaven a favor de la corrupció. I considerem que des del PPCV han d’eixir de forma immediata a condemnar aquestes pràctiques de Villarejo com a protector de la seua corrupció, pràctiques més pròximes a la màfia que a una societat democràtica”.

Articles relacionats