Fitur 2020: Oliva es presenta com la capital dels esdeveniments esportius internacionals

• La X edició de la Gran Fons Alberto Contador se celebrarà el 26 de setembre i comptarà amb 4.000 participants
• La segona parada de la Spain Kiteboarding League se celebrarà a Oliva, del 19 al 21 de juny, per quart any consecutiu
• Els 500 km i la Copa d’Oliva de kàrting se celebren el primer cap de setmana de febrer i ja hi ha inscrits 42 equips de tot el món

Aquest matí s’ha presentat en FITUR l’oferta turística d’Oliva per a la temporada 2020. Amb moltes novetats que busquen innovar, desestacionalitzar i diferenciar a Oliva com una destinació turística que aposta pels esdeveniments esportius internacionals, la gastronomia, la cultura, les platges, la cultura i el turisme actiu, una proposta en línia de sostenibilitat i l’hospitalitat que s’ha marcat des de Turisme Comunitat Valenciana.

L’acte oficial de presentació ha comptat amb l’assistència d’Alberto Contador, fundador de la Gran Fons i un dels millors esportistes de la història del ciclisme al nostre país; Luis Borho, director General d’Oliva Nova Beach & Golf Resort; Juan Antonio Martín, promotor de la SKLFrancisco Oltra Soqueta, president de l’Associació d’Hostaleria d’Oliva (GASTROLIVA) i l’Alcalde d’Oliva, David González.

Una de les apostes més importants d’Oliva per a aquesta temporada és la X edició de la Gran Fons Alberto Contador, una prova que se celebrarà el pròxim 26 de setembre i que convertirà al resort Oliva Nova Beach & Golf, Comunitat Valenciana, en l’epicentre del ciclisme mundial. Després de l’èxit i de les últimes dues edicions, i després d’esgotar l’any passat el límit de 2.000 inscripcions acte imposat per l’organització, per a aquesta X edició s’espera doblegar la participació arribant a aconseguir els 4.000 inscrits. Constarà de dos recorreguts: un amb 162 km i 3.120 metres de desnivell acumulat, i un altre de 111 km, amb 1.965 metres de desnivell.

Alberto Contador s’ha mostrat molt satisfet de poder presentar una altra edició de la Gran Fons en FITUR i ha anunciat que a partir de hui ja estan obertes les inscripcions. A més, ha assenyalat que “cada any ens esforcem perquè l’organització de la nostra prova siga divertida, exigent i segura per als nostres participants. La passada edició molta gent es va quedar sense poder rodar amb nosaltres i, per aquest motiu, enguany hem decidit ampliar el nombre de participants”.

Per la seua part Luis Borho, director General d’Oliva Nova ha afirmat que “per quarta edició consecutiva acollim aquesta Gran Fons, una marxa cicloturista que no fa més que superar-se en cada edició. L’èxit ve dau per la gran quantitat de rutes que permeten la pràctica del ciclisme en zones pròximes a Oliva Nova i també a les instal·lacions turístiques de primera que disposem en el Resort. Estem entusiasmats per tornar a formar part del projecte d’Alberto Contador, el ciclisme és ja juntament amb el golf, l’hípica, el futbol o el rugbi un dels puntals de la nostra oferta en turisme esportiu”.

En aquest sentit, tant Joaquín Calafat, regidor de Turisme, com David González, Alcalde d’Oliva han coincidit a subratllar la importància per a Oliva de ser la seu d’una prova com aquesta.

Una altra aposta que repeteix per quart any consecutiu és la celebració d’un dels esdeveniments esportius més esperats de la temporada, la Spain Kiteboarding League. La segona parada del campionat se celebrarà a Oliva del 19 al 21 de juny.

La tercera novetat en matèria esportiva ha sigut la presentació dels 500 km i la Copa d’Oliva de kàrting, una carrera de resistència que se celebrarà en el Kàrting Vives i en la qual competiran 42 equips de tot el món. Aquesta prova, pionera de la resistència en karts a escala nacional, naix de l’esperit de les 500 milles d’Indianapolis, la mítica carrera d’automobilisme de velocitat per a monoplaces que es disputa anualment als Estats Units.

A més de tot això, el regidor de Turisme ha presentat la Mostra Gastronòmica ‘Ciutat d’Oliva´, un gran esdeveniment que se celebrarà el 8, 9, 10, 11 i 12 d’octubre i que espera congregar a 70.000 persones. Es desenvoluparan 4 concursos, masterclass dels millors xefs de la Comunitat, música en directe, degustacions de tota classe d’arrossos, multitud d’actes per a tota mena de públic.

Per a finalitzar l’acte David González, Alcalde d’Oliva ha subratllat «la importància d’atraure esdeveniments esportius a Oliva com a estratègia per a aconseguir un turisme sostenible com a destinació turística i donar suport als valors que la pràctica de l’esport”. A més, ha llançat un missatge d’optimisme respecte a la “recuperació de les platges i el cordó dunar després del pas del temporal per la nostra ciutat”.

Finalment, assenyalar el gran èxit que ha tingut el showcooking realitzat per Ana Torres, guanyadora del Concurs de Pebrera Farcida 2019 i Purí García Rocher, del Restaurant Paco Soqueta en l’espai de L’Exquisit Mediterrani.

Et Pot Interessar