Fitur 2020: Xeraco presenta Concurs Gastronòmic «La València de Xeraco» i «Muntanyes mirant la mar. Senderisme»

I Concurs Gastronòmic «La València»

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, i la regidora de Turisme, María José Castelló, han presentat en roda de premsa en el marc de FITUR 2020 la convocatòria de l’I Concurs Gastronòmic «La València de Xeraco» que se celebrarà dissabte que ve, 4 d’abril, en l’antic Col·legi de les Monges. Un esdeveniment que pretén promoure la gastronomia de la ciutat de Xeraco i els productes de proximitat.

Fins al pròxim 23 de març a les 14 hores estarà obert el termini per a poder inscriure’s en aquesta I edició, organitzada pel departament de Turisme de l’ajuntament de Xeraco amb la col·laboració del sector hostaler i empresarial del municipi i el Patronat Provincial de Turisme.

Tots aquells que vulguen participar en el concurs hauran d’emplenar un document d’inscripció al qual tindran accés en la pàgina web www.xeraco.es. Seran admeses un total de 6 sol·licituds per ordre d’inscripció. El concurs va dirigit a professionals de l’hostaleria.

Els concursants han d’elaborar un plat lliure de creació pròpia, dolça o salat, l’ingredient principal del qual siga la taronja ‘València’ de Xeraco; ingredient que l’Ajuntament entregarà prèviament a cadascun dels participants, sent necessari presentar un mínim de 4 racions, per a la degustació del jurat que estarà compost per Eva *Celada, Manuel Alonso (Estrella Michelín), Avelino Alfaro i Eva Pizarro.

Aquesta I edició del Concurs Gastronòmic «La València de Xeraco» començarà el dissabte, 4 d’abril, a partir de les 10 hores en l’antic Col·legi de les Monges. Arrancarà amb l’elaboració del plat que es desenvoluparà ‘in situ’ en un espai habilitat per a cadascuna de les persones participants.

El primer premi rebrà 500 euros en metàl·lic. Així mateix, al concursant premiat se li entregarà el certificat de guanyador d’aquest concurs.

El segon premi rebrà 200 euros en metàl·lic i un sopar per a dues persones en un restaurant del municipi. Al concursant premiat també se li entregarà el certificat de guanyador de l’I Concurs Gastronòmic ‘La València de Xeraco’.

El tercer premi rebrà 100 euros en metàl·lic i un sopar per a dues persones en un restaurant del municipi.

Per a tots els participants hi haurà un davantal exclusiu com a agraïment per la seua participació.

Turisme natural i esportiu «Muntanyes mirant la mar. Senderisme»

L’ajuntament de Xeraco acaba de presentar en roda de premsa, en el marc de FITUR 2020, la nova iniciativa de senderisme per Xeraco «Muntanyes mirant la mar».

Un nou projecte esportiu que, com ha anunciat la regidora de Turisme, María José Castelló; està composta per tres rutes diferents que tenen com a objectiu gaudir dels atractius naturals turístics del municipi.

Tres rutes, la primera d’elles aquest diumenge, 26 de gener, que recorreran diferents punts: «Xeraco i la Senda Blanca» (26 de gener), «PR CV 183 la muntanya de Xeraco» (23 de febrer) i «De Xeraco al Mondúver» (29 de març).

Un nou projecte que compta amb el suport de Tururac i EFE.SEN.DRA i que té un preu de 5 euros per participant.

Per poder participar en aquest cicle de rutes s’haurà de reservar plaça al 630 99 24 88 amb el nom complet i DNI dels participants. Les activitats es tanquen el divendres abans de cada eixida.

Castelló ha convidat a tots i totes les assistents a gaudir d’aquesta nova iniciativa «Muntanyes mirant la mar» que, ha assegurat, persegueix l’objectiu que mantinga una continuïtat tots els mesos de l’any «perquè permet descobrir tots els racons naturals que fan únic el nostre municipi».

Et Pot Interessar