FISCALIA VEU INDICIS DE DELICTE EN L’ADJUDICACIÓ DEL CENTRE ESPORTIU ROÍS DE CORELLA

La Fiscalia ha apreciat indicis d’almenys quatre delictes en el procediment d’adjudicació del centre esportiu Roís de Corella i trasllada a la via penal les actuacions per a que el jutge instruisca la causa. Després d’examinar la documentació aportada pel denunciant, un exassessor de Ciutadans, Maximiliano Doncel, la Fiscalia recomena realitzar algunes diligències que confirmen els fets denunciats.

 

Les diligències a practicar són sol·licitar a l’Ajuntament de Gandia còpia testimoniada de la documentació íntegra aportada per la mercantil en el procés de licitació, sol·licitar al Registre Mercantil certificat acreditatiu de l’objecte social de la mercantil en data 25 de febrer de 2016, i sol·licitar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques còpia de la resolució de data 15 de setembre de 2014 per la qual s’inhabilita a Vicente Escolano (adjudicatari), i testimoni de la seua notificació a l’interessat. Així mateix, Fisacalia demana que es prenga declaració als tècnics municipals Iván Salom (Arquitecte Municipal) i a Antoni Deusa (Responsable d’Instal·lacions i Activitats Esportives), i en el cas de confirmar-se els indicis, es prenga declaració a Vicente Escolano com investigat. Escolano, adjudicatari del servei, és militant de C’s. 

El denunciant, Maximiliano Doncel, exsecretari del Grup Municipal de C’s, afirma que davant les “aclaparants” proves aportades el Fiscal ha decidit remetre l’assumpte directament al Jutge penal per apreciar la possible infracció de fins a 4 preceptes del Codi Penal.

Quan els organismes públics confirmen que la documentació aportada per Doncel és verídica i correcta es procedirà a imputar a Vicente Escolano per l’adjudicació irregular; encara que no es descarta que es puga imputar també a tècnics i polítics davant aquesta trama.

El passat 4 de maig Doncel va comparèixer a fi d’estudiar l’expedient íntegre de Rois de Corella, comprovant que obra a poder de l’Ajuntament de Gandia la resolució d’inhabilitació del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, així com el testimoni de la seua notificació a l’interessat.

“Aquest nou pas donat per la fiscalia és un recolzament i llança més llum sobre el fosc procediment d’adjudicació, a una mercantil que no reunia les condicions per a ser adjudicatària ja que no explicava ni amb l’objecte social, ni amb la capacitat d’obrar necessària”, afirma Doncel, qui confia ara que els responsables polítics d’aquesta adjudicació assumisquen la seua responsabilitat, no pot José Manuel Prieto (portaveu del Govern i regidor de Modernització) continuar parlant de procediment immaculat, quan el seu immaculat procediment està sent investigat pel penal”.

Et Pot Interessar