14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Fira Mercat Gandia tornarà a novembre per ser de nou el gran aparador comercial

– Reformes, productes sostenibles, vintage, immobiliària, viatges, del llibre, art… són algunes de les mostres que prepara la nova temporada.

– El Consell Local de Comerç es reunia dijous passat, de forma presencial, per primera vegada després del confinament, per tal de repassar les mesures pal·liatives de suport i dinamització del comerç urbà durant la crisi sanitària. I, sobretot, les accions de futur per a la reactivació econòmica del sector.

– Ferran Martínez: “A banda, de la re-apertura de Fira Mercat, des de l’àrea de Polítiques Econòmiques estem treballant en altres iniciatives per a reactivar el sector, com ara la creació d’un nou mercat de proximitat de fruita i verdura o l’impuls definitiu de la transformació digital del nostre comerç, necessària i urgent, com hem pogut comprovar durant el confinament”.

El Consell Local de Comerç de Gandia es va reunir dijous passat, per primera vegada de forma presencial des del confinament. A la reunió, el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, hi va fer un repàs tant, de les activitats suspeses des del passat 16 de març com a conseqüència del decret d’alarma per la Covid-19: Fira Mercat, Fires del Motor, de l’Esport, Digital i automòbil d’ocasió a la platja, Outlets d’estiu al nou Espai Baladre, activitats amb el gremi de pastissers per Sant Joan, etc.

També s’hi va informar de les mesures pal·liatives realitzades des del govern local per a donar suport al comerç urbà durant la crisi sanitària: Agilització de pagaments a proveïdors; Avançament subvencions a associacions; Aprovació modificació Ordenança Domini públic (terrasses); Creació de l’oficina d’atenció a Autònoms i empreses i de Comerç/Hostaleria/Mercats; Endarreriment pagament d’impostos.

Línia municipal d’ajudes al Comerç (2 milions d’€); Eliminació Taxes: Xiringuitos i instal·lacions de platja, Terrasses, Pàrquings municipals activitats empresarials. Mercats. Mercats d’abastiment i Prado, ocupació via pública, fem d’activitats empresarials.

D’altra banda, Martínez també va explicar les mesures dinamitzadores realitzades: Publicitat del comerç a domicili; Campanya sensibilització/Informació “ET TOCA A TU” (repartiment 4.000 follets, 8000 cartells, tòtems, mupis i mitjans de comunicació convencionals i digitals); Campanya als barris: Roís de Corella i Conversió en zona de vianants del Centre Històric/Raval/Prado; Reactivació dels mercats (tots al 100% excepte el dels diumenges a la platja); Redimensionament de les terrasses (343 s/404 (85%)- Actual 116% s/2019); Manteniment de l’activitat dels programes d’ocupació via telemàtica (30 llocs de treball; Innovació (Urbalab): Creació de “l’espai d’autoaprenentatge” per a la ciutadania i “Programa IMPULSA” sobre Internet als negocis, dirigit al comerç.

I es van anunciar les línies mestres d’un pla de reactivació econòmica a futur, en el qual destaca la re-apertura, el pròxim novembre de Fira Mercat Gandia amb fires de Reformes, Productes sostenibles, Vintage, Immobiliària, Viatges, del Llibre i dues d’Art…

A banda, de la re-obertura de Fira Mercat, des de l’àrea de Polítiques Econòmiques estem treballant en altres iniciatives per a reactivar el sector, com ara la creació d’un nou mercat de proximitat de fruita i verdura o l’impuls definitiu de la transformació digital del nostre comerç, necessària i urgent, com hem pogut comprovar durant el confinament”. Així, es treballa en la creació de la figura dels “Agents d’innovació”: programa de consultoria i acompanyament personalitzat per a la transformació digital del comerç. També els “Bons Tecnològics”: Programa d’ajudes directes per a la transformació tecnològica del comerç amb una dotació de 300.000 €, dirigida a autònoms, empreses i al moviment Associatiu. I la creació d’un “Laboratori d’innovació comercial” per tal de recollir, mostrar i difondre al sector comercial les iniciatives més innovadores existents al mercat.

Articles relacionats