Finalitza amb èxit el rescat dels dotze xiquets i el monitor atrapats a una cova de Tailàndia

Els últims quatre xiquets i el seu monitor han sigut rescatats amb èxit aquest dimarts de la cova en la qual havien quedat atrapats fa dos setmanes en el nord de Tailàndia, segons han anunciat els SEAL de la Marina tailandesa que participen en l’operació.

Diumenge s’havia produït el rescat dels quatre primers menors del grup, mentre que edilluns van ser trets de l’interior de la cova altres quatre menors.

Ara en l’interior solament queden els quatre submarinistes que han estat amb els menors durant el temps que ha durat el rescat, han precisat els SEAL en el seu perfil de Facebook.

«No estem segurs de si açò és un miracle, ciència, o què. Tots els tretze membres dels ‘Senglars Salvatges’ estan ara fora de la cova», han subratllat els SEAL en un missatge posterior, en referència al nom de l’equip de futbol al que pertanyen els xiquets.

Tots ells seran sotmesos a un primer examen mèdic en l’hospital de campanya erigit en els voltants de la cova, després de la qual cosa seran evacuats en ambulància per a a continuació ser traslladats en helicòpter a l’Hospital Prachanukroh de Chiang Rai.

Narongsak Osottanakorn, el cap de la missió de rescat, havia indicat prèviament que, «si no ix gens malament, els quatre xics i l’entrenador, juntament amb el doctor i els tres SEAL que estan amb ells, abandonaran la cova junts hui».

El responsable ha reconegut que «la missió de hui és més difícil que les dels dos últims dies, ja que cal traure nou persones». En les tasques de rescat han participat unes 100 persones, inclosos els 19 submarinistes encarregats d’extraure des de l’interior de la cova als atrapats.

Entretant, el primer ministre del país, Prayuth Chan Ocha, ha promès que s’adoptaran mesures addicionals de seguretat entorn de la cova per a preservar la integritat d’els qui vullguen visitar-la en un futur.

«En el futur, hem de vigilar l’entrada i l’eixida de la cova. Aquesta cova s’ha fet mundialment famosa (…) hem d’instal·lar més llums dins i posar senyals», ha comentat a la premsa a Bangkok.

Els dotze menors i el seu entrenador de futbol van quedar atrapats en la cova de Tham Luang, a la província de Chiang Rai (nord), el passat 23 de juny en veure’s sorpresos per les pluges que van inundar part dels túnels del complex.

Després d’una intensa cerca, bussejadors britànics els van localitzar famolencs i en la penombra en una zona no inundada d’una sala a diversos quilòmetres en l’interior del complex de coves el passat 2 de juliol.

 

Et Pot Interessar