18.7 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

FALLERS DE DIVERSES CIUTATS ES FORMEN COM A JURATS A GANDIA

La primera sessió començà amb la intervenció de Telmo Gadea, president de la Federació de Falles de Gandia, i Pepe Martínez, secretari general de la Junta Central Fallera de València, que aprofitaren l’ocasió per donar suport a aquesta iniciativa i agrair l’assistència de més de 100 persones al primer curs de Jurats de Monuments Fallers.

 

Durant els dos dies de curs, els assistents pogueren rebre coneixements sobre la importància de la monumentalitat, disseny, crítica, abacat, risc, originalitat… dels monuments fallers. A més es repassaren les parts que componen una falla, com es construeixen, quins elements la formen, com s’estructuren aquests i com es distribueixen en el seu entorn i contorn, dotant als assistents de nocions, particularitats i conceptes amb els quals poder distingir la qualitat i les característiques d’aquestes obres d’art efímer.

Per posar punt i final al Curs de Jurats Fallers, els assistents visitaren el taller de l’artista Pere Baena per conèixer de primera mà com es treballa i els formadors explicaren de manera pràctica totes les parts essencials d’un monument faller.

Articles relacionats