FAES reconeixerà la gran labor de tot el sector empresarial de la comarca en la XXI Trobada Empresarial el 17 de desembre

La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor ha celebrat aquest matí en els salons de Foment AIC l’acte de presentació de la XXI Trobada Empresarial – Premis FAES 2020 que tindrà lloc dijous que ve, 17 de desembre, a les 19.30 hores de manera telemàtica pels canals de Facebook i YouTube de la Federació i es retransmetera per les televisions comarcals. A més comptarà amb presència de públic ateses les restriccions de l’aforament.

Aquesta nova edició té com a objectiu reconéixer el gran esforç de tots els empresaris i empresàries de la comarca que han fet possible que junts estiguem tirant avant en aquesta crisi sanitària que estem vivint en l’àmbit mundial pel COVID-19. D’aquesta manera, des de FAES, s’entregaran tres estatuetes: una a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en reconeixement als empresaris de la ciutat; a l’alcalde d’Oliva, David González, en reconeixement al sector empresarial del municipi d’Oliva; i al president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia, en reconeixement a tots els empresaris i empresàries de la comarca.

El president de FAES, Juan Pablo Tur, ha destacat que «com a conseqüència de la pandèmia, les nostres línies de treball s’han centrat en la defensa dels interessos dels empresaris/àries, a conjuminar esforços per a eixir el menys perjudicats en aquesta crisi. La Federació va realitzar innombrables reunions amb l’Administració local i comarcal buscant suport per al sector empresarial; activant i impulsant la ‘Campanya d’Ajuda a la Safor COVID-19′, formada per FAES, la plataforma Gofundme creada per l’Associació de Fideuà de Gandia, Comercial Moll i Gandia Unida. Un total de 76.549 € va ser l’import recaptat amb les donacions d’empresaris i particulars».

Així mateix, Juan Pablo Tur ha informat sobre una altra tasca duta a terme des de FAES, «la posada en marxa de la plataforma de EPIS, a fi de facilitar al col·lectiu empresarial el subministrament de EPIS. D’especial importància va ser la signatura del gran pacte de la Ciutat de Gandia amb l’Ajuntament de Gandia promogut per la Federació. A més vam mantindre reunions amb els alcaldes i alcaldesses de la Comarca per a fer una valoració de la situació i buscar fórmules que facilitaren l’activitat empresarial. Cal destacar també les converses amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor per a constituir un fons econòmic d’ajuda als empresaris i autònoms de la Comarca de la Safor».

La Federació valora i agraeix al president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro la defensa constant dels interessos del col·lectiu empresarial i associatiu. S’ha treballat molt amb molt poca seguretat jurídica. Ens sumem a la reivindicació del President de la CEV qui defineix l’Administració que necessitem: “Necessitem una Administració més àgil. I per a això és necessari establir una efectiva digitalització i tramitació telemàtica de procediments administratius; eliminar traves burocràtiques; agilitar licitacions i adjudicacions, aplicar el silenci administratiu positiu com a principi general en tots els tràmits o facilitar mecanismes com la declaració responsable”.

«Des de FAES fem una crida a l’Administració a activar la posada en marxa de projectes paralitzats i gestionar amb agilitat els tràmits. Tots junts hem de ser un equip amb un solo objectiu: salvar la nostra Comarca», conclou el president de FAES.

Per part seua, Diana Morant va agrair que FAES haja triat a Gandia una vegada més com a seu de l’esdeveniment empresarial. L’alcaldessa va incidir durant el seu discurs en el comportament excel·lent que l’empresariat de la Safor ha demostrat en les pitjors circumstàncies com l’incendi de Marxuquera o la pandèmia provocada per la COVID-19. “En moments d’incertesa global heu sigut capaces de generar certeses i d’ajudar-nos al fet que tots estiguérem units per a afrontar els pitjors moments. Sempre heu pensat en la gent per damunt dels vostres interessos en la ciutadania i és alguna cosa que com a alcaldessa us he d’agrair. Aquesta pandèmia també l’heu lluitada i superat vosaltres. En definitiva, quan aquesta ciutat va estar tancada, les administracions i les empreses continuem treballant en equip per a fer front a les pitjors circumstàncies”.

Durant la seua intervenció, l’alcaldessa ha incidit en què “gràcies al treball conjunt de les administracions i el sector empresarial, s’ha aconseguit que la pandèmia no afecte les inversions a la ciutat i la comarca. Són prop de 90 milions d’euros d’inversió i prop de 1.200 llocs de treball els que es generaran gràcies a la inversió publica” i ha destacat projectes com la subestació elèctrica en el polígon Sanxo Llop, l’arribada imminent de la tecnologia 5G a Gandia, el bulevard de la platja o el depòsit de pluvials en Clot dela Mota, el desbloqueig de la CV-60, entre altres projectes.

Finalment, l’alcaldessa va qualificar d’un encert la decisió de FAES d’atorgar el premi d’enguany a les empreses, empresaris i empresàries, que és el sector productiu d’aquesta comarca.

Des de FAES volem agrair, també, a Foment AIC perquè acollirà la retransmissió de la XXI Trobada Empresarial Premis FAES i al seu president, Joaquín Bernabeu, qui ha assegurat que «Foment és l’entitat que ha acollit al llarg de quasi cent anys d’història a milers de socis, que des d’ací, han contribuït, amb iniciatives i projectes de tota mena a engrandir la nostra comarca, a través, com diu el nostre nom, del foment de les activitats agrícoles, industrials i del comerç en el seu temps. I, en els últims anys, amb el foment de les activitats empresarials, ja que algunes de les principals associacions d’aquesta índole tenen ací la seua seu. Volem que aquesta casa siga el lloc on es fomente tota classe de projectes dirigits cap a la millora de la societat».

FAES ha agraït a l’Ajuntament de Gandia, Banc de Santander i de l’empresa Vicky Foods el patrocini dels Premis FAES

Fotografia Àlex Oltra

Et Pot Interessar