10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

FAES pronostica un semestre negre per l’economia de la Safor

– FAES fa una crida a l’administració perquè no bloquege el creixement econòmic i la responsabilitza de la situació econòmica per la falta de criteri

– La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor va celebrar el dimecres la reunió ordinària de Junta Directiva corresponent al mes de setembre.

– En la reunió es va analitzar la situació real dels associats de la Comarca de la Safor.

– Els Membres de la Junta van manifestar les seues reflexions sobre com està afectant les empreses la pandèmia del COVID-19 i les mesures dutes a terme per les diferents Administracions.

Els Membres de la Junta coincideixen que els sectors més perjudicats són els de Turisme (Hotels, Lloguer d’Apartaments, Restaurants, Locals d’Oci, Espectacles, Pirotècnia), Serveis (Formació, Agències de viatges), Comerç (xicotet comerç del Centre Històric de Gandia i d’ACCO d’Oliva) amb molt poca activitat, el Sector elèctric que treballa en les energies renovables i promoció immobiliària, té greus problemes amb el bloqueig de l’Administració. Problemes burocràtics dependents d’obra pública i Construcció d’habitatge.

Des de FAES assenyalen que “ens preocupa la tendència d’aquesta crisi que està agreujant les diferències socials i empresarials. S’ha detectat dues situacions d’activitat, una d’empreses que amb la crisi han incrementat la seua activitat i una altra amb empreses sense activitat, desapareixen les situacions intermèdies. Per una altra costat, les empreses de la indústria agroalimentària, tecnològiques, serveis d’oficis i venda d’habitatge estan treballant amb normalitat”.

Els professionals econòmics, administradors, comptables i gestors d’empreses apunten que el seu col·lectiu ha patit i pateix la pressió de les modificacions constants del Govern. Aquesta situació provoca molta pressió i inseguretat jurídica. Les expectatives en 2021 amb mesures restrictives acceleraran el tancament a gran escala
de les empreses de la Safor.

Reivindiquem al Govern Central un finançament just de la nostra Comunitat, instem al Govern de la Generalitat a aconseguir que els pressupostos de l’estat reflectisquen el finançament que ens correspon. Entenem que no és el moment per a una reforma laboral. La reforma ha de ser de consens entre totes les parts, no sols del Govern i sindicats. Demanem a les administracions locals que no bloquegen, ni paralitzen la concessió de llicències d’obres i eviten la inseguretat jurídica per les greus conseqüències que això provoca en l’activitat i l’ocupació”.

Desgraciadament la crisi serà catastròfica en aquest trimestre i principis de 2021. Es produirà molts concursos de creditors de persones físiques i empreses, l’afany recaptatori d’aquest govern no ajuda a pal·liar la crisi. L’Administració no facilita, augmenta l’afany recaptatori i la reforma laboral augmentarà les fallides i concurs de creditors“.

Articles relacionats