12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Expo “Mirar Gandia, Admirar Gandia i Estimar Gandia” de Victor Cucart

Amb l’objectiu de “MIRAR GANDIA, ADMIRAR GANDIA i ESTIMAR GANDIA”, el fotògraf Víctor Cucart inaugurava anit l’exposició “Mirar Gandia” a la sala Coll Alas.


La mostra presenta una visió personal de Gandia de Cucart. Hi trobem els elements més representatius i bells del ric patrimoni cultural i natural gandià, amb la intenció de ressaltar la seua importància com a senyal d’identitat pròpia i fer reflexionar sobre la importància de la seua preservació i protecció. Aquesta mostra, amb més de 50 fotografies, es pot visitar fins al pròxim 9 de gener.


L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha assenyalat: “volem reconèixer la figura de Víctor Cucart, un gran ambaixador de la ciutat de Gandia allà on va, i a més fer ho amb un treball que mira Gandia des de la seua perspectiva i des del relat del millor de la nostra ciutat i dels seus valors, però no solament espais, moments, tradicions sinó també la mirada fresca d’algú qui ha conegut també altres cultures i altres mons, que treballa en el mercat internacional i que ve a la seua ciutat a retornar part del que la ciutat li ha donat i part del que ha conreat arreu del món…”

Per la seua part, el regidor de Cultura, Nahuel González, ha indicat: “per a Gandia és un orgull que un fotògraf de la talla de Victor Cucart expose a una de les sales més importants. És un dels propòsits del govern de Gandia potenciar la fotografia i en aquest cas que Cucart haja accedit a fotografiar espais naturals, patrimonials i emblemàtics de la nostra ciutat és un orgull. Esperem que a la ciutadania li agrade aquesta mostra i continuem treballant colze a colze amb els artistes per la cultura de Gandia”.

La mostra es divideix en dos àmbits temàtics, basats en el concepte de Patrimoni establit per la UNESCO:

A) El patrimoni cultural: passat, present i futur

1.- Patrimoni material: arqueologia, arquitectura, pintura, escultura, tecnologia
2.-Patrimoni immaterial o intangible: Festes, tradicions, usos i costums

B) Patrimoni natural: la preservació dels nostres paratges naturals.
A manera d’apèndix titulat “Art i moda”, s’han seleccionat, segons la comissaria Mar Beltrán, “Una sèrie de fotografies on Cucart, considerat un dels millors fotògrafs de moda en l’àmbit nacional i internacional, ha volgut fusionar aquests dos elements, el bell patrimoni artístic de la seua ciutat amb la seua passió per la moda atés que, com afirma Giorgio Armani, gran amic del fotògraf: La moda és art. La relació entre aquests dos universos és molt estreta (…) tots dos creen objectes no sols bells, sinó capaços d’emocionar”.

A la mostra s’inclouen dos retrats de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, així com de l’alcalde, Jose Manuel Prieto “en agraïment al seu incondicional suport a aquest bell projecte, entenent des del primer moment la seua transcendència i valor per a tots els gandiens”.

Articles relacionats