16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Èxit del VI Concert de Quaresma de Música Sacra

  • Èxit del VI Concert de Quaresma de Música Sacra organitzat per la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia

Dissabte passat 12 de març es va celebrar el VI Concert de Quaresma de Música Sacra que organitza anualment la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia en el teatre Serrano.

Al concert van assistir diverses autoritats com l’alcaldessa de Benirredrà Sra. Elena Blanco i la Tinenta Alcaldessa Sra. María Victoria Bordes, així com el Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de la Setmana Santa Sr. Miguel Ángel Picornell, juntament amb els regidors de tots dos consistoris Sr. Víctor Soler i Sra. Violeta Gómez. També es va comptar amb la presència de membres de la Junta Major de Germandats com el seu President Sr. Emili Ripoll i la Padrina de la Setmana Santa Sra. Mari Carmen Sarrió, també amb Germans Majors i Cambreres de diferents Germandats de la ciutat, el President de la Societat Musical de Benirredrà D. Vicent Savall i la seua Junta Directiva.

Els 60 músics de la Societat Musical Benirredrà van delectar al públic assistent durant més d’una hora que va durar el concert amb peces musicals pròpies de la Quaresma, com a preludi de la ja pròxima Setmana Santa, La Saeta, Sants Llocs o Resurrexit entre altres, així com les marxes de processons de la Germanor de la Santíssima Cruz: La Santa Creu i María Magdalena; totes elles dirigides pel director Sr. Vicent Mengual.

Seguidament la Cambrera de la Germandat Sra. Cristina Miñana i el Germà Major de la Germanor Sr. Carlos Costa van entregar a la Societat Musical de Benirredrà una placa commemorativa en reconeixement per la seua participació al llarg d’aquests 20 anys en l’acompanyament musical durant les desfilades processionals de Setmana Santa i en agraïment per la col·laboració entre totes dues entitats.

En finalitzar el concert es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes de la guerra a Ucraïna i en favor de la pau, finalitzant amb l’última part de la marxa processional “La Madrugá“.

Aquest concert està emmarcat dins de les activitats culturals que duu a terme la Germanor per donar a conéixer el seu patrimoni artístic-musical i les composicions musicals pròpies de la Setmana Santa a tots els veïns de Gandia, comptant amb la col·laboració de la Junta de Districte del Centre Històric.

La Germandat ha agraït la participació de confrares, amics, polítics, Germandats, familiars, amics i a tot el públic en general i especialment a la Societat Musical Benirredrà en aquest el VI Concert de Quaresma de Música Sacra.

La pròxima activitat de la Germandat de la Santíssima Creu, realitzada conjuntament amb la Germandat de Sant Pere Apòstol amb qui comparteix la Seu Canònica de l’Escola Pia, serà la VI Celebració de la Reconciliació que tindrà lloc dimecres que ve 23 de març a les 20.00 hores a l’església de l’Escola Pia.

En aquesta celebració, oberta a confrares i públic en general, els Pares Escolapis estaran a la disposició dels confrares per a tot aquell que vulga rebre el sagrament del perdó abans d’iniciar la Setmana Santa.

Articles relacionats