20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Beniflà completa amb 30 càmeres de vigilància la protecció ciutadana global 

– Aposta per la seguretat dels seus residents, dels béns immobles i del mobiliari urbà del municipi

L’Ajuntament de Beniflà acaba d’instal·lar aquest març les quatre noves càmeres de vigilància que completen la seguretat ciutadana en tota la zona urbana del municipi.

Aquesta última inversió de 3.471 €, a càrrec del pressupost municipal de 2021, ja cobreix la nova custòdia dels carrers L’Era, Catorzena, La Caseta i Vicent Andrés Estellés.

Aquests vials havien quedat sense el sistema de protecció policial que caracteritza a Beniflà, recursos tècnics d’avantguarda per a reforçar el servei d’agents locals en el seu cos de seguretat amb un total de 45.000 € d’inversió destinada.

Aquesta última inversió per a controlar el trànsit rodat de vehicles i el possible vandalisme dota al municipi d’un total de 30 càmeres, 16 en el nucli urbà i 14 en el polígon industrial. Les 12 primeres torres de vigilància van acabar d’instal·lar-se l’octubre de 2021 amb la subvenció de 20.186,82 € del Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València.

Les segones 14 càmeres de vigilància, posades en funcionament el desembre de 2021, van comptar amb la subvenció de l’IVACE de la Generalitat Valenciana.

El segon projecte subvencionat a Beniflà per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial va incloure la instal·lació de càmeres Hikviison 4 K, així com un sistema de vídeo vigilància proveït d’un mètode d’enregistrament i magatzematge dels enregistraments en la mateixa oficina de la Policia Local.

Per a l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana de Beniflà, Borja Gironés,”les càmeres són la nostra principal eina de protecció ciutadana, l’instrument perquè els veïns visquen amb major tranquil·litat”. “Permeten prolongar les hores de servei policial i treballar en col·laboració amb tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat”.

Segons l’agent cap de la Policia Local de Beniflà, Nadia Sanguino, “les càmeres únicament les visualitza el departament municipal de seguretat local i després de sol·licitud dels altres cossos de seguretat de l’Estat”. “Durant els sis mesos de funcionament del nostre sistema, la Guàrdia Civil i altres forces han esclarit robatoris en localitats pròximes, infraccions de trànsit a través de les cambres lectores
de matrícules i actes de vandalisme”.

Sanguino conclou matisant que “la connexió amb la central mitjançant fibra òptica garanteix l’alerta instantània les 24 hores del dia, fins i tot amb fallada de tensió per l’existència d’un SAI que garanteix el funcionament tots els dies de l’any”.

Articles relacionats