14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Roser Maestro s’imposa a Esther López en les primàries d’EUPV al Congrés per València

La regidora de Sagunt Roser Maestro (dreta de la imatge), de la llista ‘Fent Feminisme fem socialisme’ encapçalarà la candidatura d’EUPV al Congrés per la circumscripció de València, en haver-se imposat en primàries a llista referenciada amb la candidatura d’Alberto Garzón a la Presidència del Govern, encapçalada per l’ex diputada autonòmica Esther López Barceló (esquerra de la imatge).

A les circumscripcions de Castelló i d’Alacant concorria una única candidatura. .

El 16 de març es reunirà la Asamblea Política y Social d’IU, que serà l’encarregada de ratificar al candidat a la presidència del Govern, Alberto Garzón, com a la resta de candidates i candidats, a més d’aprovar el programa electoral amb el que es concorrerà.

Referèndum sobre la confluència amb Podemos

Simultàniament a les primàries, l’afiliació i els simpatitzants d’Esquerra Unida estaven cridats a ratificar en referèndum el preacord de confluència al qual ha arribat IU i Podemos per a repetir la fórmula Unidos Podemos. En haver-se aprovat, la vencedora de les primàries a la circumscripció de València ocuparà el segon lloc de la candidatura conjunta al Congrés, mentre que Veses es situaria al segon lloc a la circumscripció de Castelló i Pérez Rico n’ocuparia el quart per Alacant.

 

Articles relacionats