ENVIEN A JUÍ A TRES EXCONSELLERS DE CAMPS PER LES CONTRACTACIONS DE LA GÜRTEL

En una intelocutòria este dilluns, el magistrat seu en el banc dels acusats per delictes de corrupció a altres càrrecs polítics valencians com l’exdiputat autonòmic David Serra i al presumpte cervell de la xarxa Gürtel, Francisco Correa, el seu número dos, Pablo Crespo, i el responsable del grup a València, Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.

El magistrat destaca en la seua resolució que els líders de la xarxa Gürtel, prevalent-se de les «especials relacions que havien aconseguit establir directament o a través de tercers amb autoritats i funcionaris públics de la Generalitat Valenciana», van aconseguir l'»adjudicació i contractació irregular de nombrosos contractes públics», que van ascendir en conjunt a gairebé dos milions d’euros.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5, que dóna deu dies de termini a les parts perquè presenten els seus escrits d’acusació i defensa, imposa fiances als 27 processats en concepte de la responsabilitat civil que podrien haver d’afrontar quan hi haja sentència ferma.

En el seu escrit d’acusació provisional la Fiscalia Anticorrupció demana deu anys de presó per a Correa, Crespo i ‘El Bigotes’ pels delictes continuats de tràfic d’influències, falsificació en document mercantil i malversació de cabals públics.

Serra, que ha estat secretari autonòmic d’Esports, serà jutjat per l’organització de l’Open de Tenis entre els anys 2005 i 2008, mentre que De Miguel se seurà a la banqueta per les adjudicacions efectuades durant el període en el qual va estar al capdavant del departament de Benestar Social. Els ‘exconsellers’ de Sanitat Manuel Cervera i Luis Rosado respondran pels contractes relacionats amb les obres d’ampliació de l’Hospital Clínic.

Alhora, estan acusats l’exsecretari autonòmic de Família i Solidaritat Enrique Navarro per contractacions en Benestar Social; l’exdirectora de l’Institut d’Avaluació i Qualitat Educativa i exsecretària autonòmica d’Educació, María Auxiliadora Hernández per dos contractacions originades per l’Institut Valencià per a l’Educació i Qualitat Educativa (Ivece); la que fora gerent de la Fundació Llum de les Imatges Carmen Díaz per contractacions de l’entitat en els anys 2005, 2006 i 2008.

A més, s’asseuran a la banqueta Enrique Bort, excap del gabinet tècnic de la Societat per a la Seguretat i Promoció Industrial Valenciana (Sepiva); Inmaculada García Pardo, directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE); Paula de Cubas, exassessora de premsa de diversos departaments de la Generalitat; i José Manuel Vidal, qui va ocupar diferents càrrecs en l’Administració i també va treballar per a Orange Market. Tots ells hauran de respondre per un vídeo de parcs empresarials del Sepiva.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga