21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Enrique Llorca, l’exalcalde de Vilallonga, serà jutjat pel delicte de prevaricació administrativa continuada el pròxim 6 i 7 de juliol

L’exalcalde de Vilallonga i actual regidor del  PSOE,   Enrique Llorca Miñana, junt amb, els regidors de personal en la passada legislatura, Juanjo Sanchis i Vicent Rocher, s’asseuran al banc dels acusats els pròxims 6 i 7 de juliol, acusats del delicte de prevaricació administrativa continuada per un presumpte delicte de contractar a dit a desenes de persones, en comptes dels veïns que tocava contractar per ordre de llista.

Al jutjat penal número 1 de Gandia, està previst que acudisquen a més, dels acusats, més de 20 testimonis i diversos perits, per la denúncia presentada per les regidores Alicia Gomis i Lidia Reig al novembre de l’any 2016.

El delicte de prevaricació segons el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola, consisteix a dictar una resolució arbitrària sabent la seua injustícia. Es tracta d’un delicte especial, ja que el subjecte actiu sol pot ser una autoritat pública, en aquest cas alcalde o regidor. Per això sempre es castiga aquest delicte amb la inhabilitació de l’ocupació o càrrec públic, sol·licitant el fiscal la pena d’inhabilitació especial durant 10 anys per als tres acusats.

Des de Fer Poble han assenyalat que “venim reclamant fa anys a l’exalcalde, Enrique Llorca, la creació de borses de treball transparents, netes, objectives, per a donar ocupació als veïns de Vilallonga que ho necessiten. Però Enrique Llorca i el seu equip de govern, dirigia un entramat de contractacions a dit a la qual cap és alié, ja que tots ells, Vicent, M. CarmenJuanjo, han signat contractes a dit el que a més d’il·legal és injust amb els veïns que s’han quedat esperant un sistema just i transparent per a poder treballar a l’Ajuntament i alleujar la situació de crisi que pateixen. Això alguns, perquè uns altres, els que major afinitat, amistat i parentiu tenien amb els membres de l’anterior equip de govern, van ser contractats fins a 7 ocasions”.

“Són dotzenes els escrits i les ocasions en les quals hem denunciat aquests fets, també en el Ple, i han continuat amb la contractació il·legal fins a l’últim dia del seu mandat. No han fet cas dels nostres advertiments, lluny de rectificar s’han burlat de nosaltres, ens han difamat i ens han convidat a denunciar en la Fiscalia si no estàvem obligant-nos a denunciar en la fiscalia amb noms i situacions concretes per a acabar amb aquest sistema caciquil i clientelista. Només una dada: entre l’any 2015 i 2016 la Secretària Interventora adverteix mitjançant objecció de legalitat a l’equip de govern que les seues contractacions no s’ajusten a dret almenys en 30 ocasions. Ni cas. Ara és el temps de la justícia, a la qual hauran d’explicar tant de despropòsit i que serà la que jutge si la seua gestió de l’ocupació pública va ser delictiva o no, però en qualsevol cas sempre serà indigna i vergonyant”.

Articles relacionats