12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

ENQUESTES

DIARI SERPIS         

Les enquestes que s’han publicat els darrers dies referides a la ciutat de Gandia mereixen una anàlisi en profunditat per la disparitat de pronòstics. El sondeig de Diari Serpis, tot i ser modest, i amb una mostra molt reduïda, va encertar en l’assignació de regidors al PP, a qui atorgava entre 11 i 13, així com del PSPV, a qui atribuia entre sis i set representants. De la mateixa forma, va esbrinar l’entrada de Ciutadans. Tanmateix, el pronòstic es va desviar lleugerament respecte de Més Gandia, a qui atorgava 3-4 regidors, i sobretot va estar errat en el suport previst a Si es pot Gandia, que finalment s’ha quedat fora de la corporació. 

No obstant, Diari Serpis pot presumir d’haver confeccionat l’enquesta més aproximada als resultats reals de diumenge. Altre mitjà amb enquesta pròpia, Gente de la Safor, titulava el sondeig com a “empat tècnic” entre el PP i el PSPV a Gandia i atribuïa huit regidors a cadascuna d’ambdues formacions, i això que l’enquesta havia estat elaborada, segons la pròpia publicació, per una empresa de tota solvència, amb una mostra elevada i amb tota mena de garanties tècniques. Gente de la Safor hauria de demanar ara comptes a l’empresa a la qual va encarregar el treball. 

El problema de les investigacions sociològiques d’este departament de la Universitat de València és que la seua enquesta es va fer pública i va ser difosa per nombrosos mitjans, entre ells Levante-EMV, qui sobre la base d’aquest sondeig titulava que hi anava a produir-se un empat entre PP i PSPV a huit regidors. Cal preguntar-se ara si els experiments de la Universitat de València a l’àmbit dels pronòstics electorals (en fase experimental, recordem), s’haurien de fer públics justament uns dies abans de les eleccions per a les quals han estat confeccionats, amb el poder d’influir sobre la percepció dels electors. És molt arriscat per part de la UV fer públic abans de les eleccions un sondeig sorgit d’un mètode la fiabilitat del qual s’està encara contrastant, la famosa Bola de Neu que roda per Internet. És com si es posara al mercat un medicament encara sense testar. 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles