23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Enllestida la nova Biblioteca de Miramar

L’Ajuntament de Miramar inaugurarà la Nova Biblioteca el divendres 5 de novembre de 2021 a les 19.00 h de la vesprada en un acte obert a tota la població.

El nou edifici ha suposat una inversió de més de 420.000 euros, finançada amb més de 311.000 euros procedents de diferents subvencions de la Diputació de València i amb 109.000 euros de fons propis municipals.

“Es tracta de molt més que una biblioteca, ja compta amb tres plantes dedicades a la cultura, l’estudi i l’ensenyament”, destaca Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar. Així, en la planta baixa està l’espai principal de la Biblioteca, separat en diferents ambients: hi ha un espai de lectura amb més de 6.000 volums, una zona infantil totalment diferenciada per a realitzar conta contes, tallers de lectura, etcètera i un espai amb tres ordinadors de nova generació on els usuaris podran connectar-se, fer gestions o estudiar online.

Pel que fa a la primera planta, hi ha dues zones diferenciades, una per a l’estudi i l’altra, separada en compartiments, està dedicada per a reunions o estudi en grup, així com per a la realització de cursos. I la tercera planta, completament diàfana, està pensada per a la realització d’exposicions, xarrades, presentacions de llibres, etcètera.

“Aquest nou edifici està pensat per concentrar, en el Centre Històric, un enclavament privilegiat del municipi per la seua proximitat a diversos serveis públics com són l’Auditori, l’escola, la Casa de la Cultura i ara, la nova Biblioteca”, assegura l’alcaldessa. “D’aquesta manera, fem de la nova Biblioteca un espai més accessible, molt més ampli i on poder gaudir de diverses activitats culturals alhora”, destaca l’alcaldessa.

Articles relacionats