18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

En funcionamient una consulta exclusiva de lactància materna al Departament de Salut de Gandia

 

• Està situada en el consultori de Miramar i en ella s’atén mares lactants i bebés que tinguen dificultats especials en el procés

El Departament de Salut de Gandia ha posat en marxa una consulta exclusiva de lactància materna amb l’objectiu d’atendre més específicament a les mares i bebés que opten per l’alimentació natural.

La consulta està situada en el consultori de Miramar i l’atenen la pediatra dra. Lucía Pascual Estruch i la infermera Miriam Peiró Crespo, totes dues amb reconeguda formació i experiència en aquest camp, i membres de la comissió de Lactància Materna del Departament, implicada en aquesta iniciativa.

“En tractar-se d’un procés natural, la lactància materna, per normal general, ha d’anar bé, però pot veure’s afectada per unes certes patologies que requereixen una atenció específica en tractar-se de casos més complexos”, explica la doctora Pascual.

D’aquesta manera, la consulta complementa el treball que, tant des d’Atenció Primària com des de l’Hospital, realitzen els professionals sanitaris per a instaurar la lactància, solucionar possibles problemes que puguen sorgir i promocionar-la per a prolongar-la en el temps.

Són precisament els professionals sanitaris els qui des de les seues consultes d’Atenció Primària o des de l’hospital derivaran a les pacients a aquesta consulta específica en aquells casos que el requerisquen.

Això permetrà prolongar la lactància materna a vegades en les quals, per no comptar amb aquest recurs i donar resposta a unes certes patologies de manera més concreta, la lactància podia fracassar.

Articles relacionats