22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Cicle de conferències: “Dones Sàvies IV”

Aquesta setena sessió del cicle tindrà lloc el dijous 7 d’abril a les 19:30 h a la sala d’Actes de la Biblioteca i es farà, tant presencialment com en streaming a través del nostre canal de Youtube.

Simone de Beauvoir i el feminisme contemporani”, a càrrec d’Isabel Morant Deusa.

Isabel Morant Deusa és feminista, historiadora, escriptora i catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de València, així com membre de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona. Directora de la Universitat d’Estiu de Gandia entre 1994-2000, de la Colección Feminismos, entre 1991- 2014 i de la Historia de las mujeres en España y América Latina. Medalla d’Or de la Universitat de València en 2018.

Simone de Beauvoir (París, 1908-1986) Pensadora i novel•lista francesa, figura important en la reivindicació dels drets de la dona. Fundadora de la Lliga dels Drets de la Dona. Co-fundadora de la revista Temps Moderns, referent polític i cultural del pensament francés de mitjan segle XX. El seu llibre El segon sexe (1949) es va convertir en una obra clàssica del pensament contemporani.
Aquest cicle de conferències”Dones Sàvies IV” està destinat a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, ho organitza el CEIC Alfons el Vell i l’IMAB-Biblioteques Gandia, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, CEFIRE Gandia, Campus de Gandia de la UPV i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.

La xarrada es farà presencialment i també es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=QGaY6WCgBTg

Articles relacionats