EMPRESARIS I INSTITUCIONS DEBATEN A GANDIA SOBRE L’ECONOMIA DEL CONEIXEMENT

“El procés de transformació que requereix el teixit empresarial de l’autonomia necessita de l’economia del coneixement per a donar així major valor afegit a les empreses”. Amb aquestes paraules, el vicepresident del Consell de la Innovació de la Generalitat, Andrés García Reche, ha arrancat la seua ponència en el desdejuni de treball que s’ha celebrat aquest dimecres en les instal·lacions de Foment, a Gandia.
Aquest acte, que s’inclou dins d’un cicle de desdejunis que la Confederació Empresarial Valenciana està promovent per les comarques, ha comptat amb la presència del president de la CEV, Salvador Navarro; el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, Rafael Juan; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidor d’Ocupació de l’ajuntament d’Oliva, Rosana Miñana; el sotsdirector general i director Territorial Est de Banc Sabadell, Jaime Matas; a més de membres d’associacions, empresaris i directius del Banc Sabadell, entitat que patrocina l’esdeveniment.

El president de FAES, Rafael Juan, encarregat d’obrir el desdejuni, ha explicat que “aquests desdejunis comarcals s’organitzen amb la finalitat de mantenir una trobada entre les empreses i representants empresarials reconegudes de la comarca i entitats o representants de l’Administració d’especial rellevància o interès a la Comunitat. Amb aquests desdejunis el que es pretén és acostar al plànol territorial moltes de les qüestions que preocupen a l’empresari”.
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha intervingut agraint la labor de FAES “perquè la societat avança”. Per a la primer edil, “la innovació és un aliment bàsic per a la societat” i, incideix, en què “no pot abandonar-se”, per açò, “des de l’ajuntament de Gandia reprendrem aquesta qüestió a través de diversos projectes pels beneficis que pot aportar per a la comarca”.
A continuació, Salvador Navarro ha recalcat la necessitat que s’aposta per la innovació, ja que “sense innovació no es va a cap part”. Incideix que “és fonamental per a la competitivitat de les empreses avançar en coneixement” en considerar que redundarà “molt positivament en la creació d’ocupació i el creixement de les nostres empreses”.
Per la seua banda, Reche ha incidit en la seua intervenció en què “l’economia basada en el coneixement permet aconseguir una rendibilitat i fer més sostenible el futur”. Així mateix, ha explicat que el Consell Valencià de la Innovació, que comporta la creació d’una Agència d’Innovació, servirà per a modernitzar el model productiu, així com per a augmentar la competitivitat de les empreses i sectors, i la creació de més ocupació. Finalment, ha conclòs que “el sistema valencià de la innovació, amb el suport dels centres i instituts tecnològics, han d’actuar allí on estiguen les empreses”.

Et Pot Interessar