Els empresaris diuen prou

G. CABANILLES            

Els empresaris de l’anomenat Arc Mediterrani han dit prou a la manca d’inversions en infraestructures, i ho han fet emprant uns termes que si arriben a eixir d’algú de la CUP li envien els antidisturbis. No és la primera vegada que milers d’empresaris fan una trobada per reivindicar, en concret, celeritat amb el Corredor Mediterrani. La de Madrid d’esta setmana ha estat la quarta, després de les celebrades a Murcia, Almeria i Tarragona. 

Al cap i a la fi, en l’essència les queixes dels empresaris s’assemblen molt a les que a la llarga han fet esclatar els catalans, i en menor terme els valencians, on sembla que la gran mobilització per a reivindicar un «finançamente just» segueix endavant, probablement sense el suport del PP. 

Els empresaris reunits esta setmana a Madrid han dit que s’ha de posar fi a l’Espanya radial, i que s’ha d’invertir d’una vegada en l’Espanya circular per fer el país més competitiu. Fins i tot les associacions empresarials han engegat iniciatives per a conscienciar a la societat civil de tota Espanya de la necessitat d’invertir a la «perifèria», com ara la campanya de recollida de signatures #QuieroCorredor, per a donar a conèixer la infraestructura i sumar suports. Aquesta campanya ja porta més de 12.000 signatures a hores d’ara. 

Els origens de tot plegat cal situar-los, necessàriament, en una constant dominació de la cultura prominent a la Península sobre la resta, i en un ancestral sotmetiment cultural i econòmic. Ahí rau tot, i cadascú esclata a la seua manera, uns en rebel·lia i altres seguint els procediments reglats. Qui no ho vullga vore seguirà generant tensió. 

Et Pot Interessar