Trenta mil persones han assistit als concerts del festival Meditrrània a Tavernes

El festival Mediterrània, celebrat des de dijous a dissabte a la platja de Tavernes de la Valldigna, ha reunit al voltant de trenta mil espectadors, més de nou mil per jornada, segons fonts de l’organització.

El festival va començar dijous amb unes sessions DJ en la Carpa Mediterrània i la banda madrilenya Embusteros inaugurava l’escenari principal amb ja un bon número d’assistents en el recinte. 
Brisa Fenoy era la segona actuació i aconseguia emportar-se a un gran número de seguidors al seu bon fer en directe posant ja l’ambient ideal per a rebre a la banda LA M.O.D.A. (a la imatge).

Després d’ells començava el concert dels ja veterans La Habitación Roja, un concert amb una gran actitud sobre l’escenari i un Jorge Martí lliurat física i emocionalment amb aquesta primera edició del Mediterrània Festival. Mentre, la carpa de DJ´s Mediterrània seguia oferint diferents sessions sobretot amb presència dels festivaleros més joves.

LHR donava pas a un altre gran ja del rock nacional com és Rulo i la Contrabanda amb un magistral directe de R&R i un so molt cuidat. Rulo va aprofitar per a donar un repàs a grans temes del seu extens repertori posant així una gran pedra en la primera edició del Mediterrània Festival per a seguir construint en següents edicions.
Després d’ells va seguir el grup valencià Ñekü, donant així oportunitat a bandes locals més modestes però que realitzen molt bons temes en directe.
Tancaven la primera jornada les actuacions en directe de Lara Taylor & Mystic DJ seguides de la sessió de Space Elephants, els grans especialistes d’alçar al públic que encara seguia en el recinte i que aconseguien ficar de nou a la gent en el seu espectacle.
Per a la segona jornada  s’esperen divendres concerts molt demandats pel públic els mesos previs al festival com ara Varry Brava, Rufus T. Firefly, Nikone o el plat fort del dia, Dorian.
La tercera jornada hi havia expectació per a veure sobretot a Beret, Sidonie i els cap de cartell del festival, IZAL.

Concentració a favor dels festivals

Tot coincidint amb la celebrció del Mediterrània, un centenar de persones s’ha concentrat a la platja de Tavernes en defensa dels festivals, en resposta a la plataforma constituïda uns dies abans per protestar pel soroll i exigir una reubicació de la zona de festivals. Esta plataforma antisoroll ha generat un fort moviment en contra articulat sobretot a través de les xarxes socials, fins l’extrem que la concentració de suport als festivals es va celebrar de forma pràcticament espontània i sense convocatòria formal.

Et Pot Interessar