La transformació digital del turisme valencià, a debat al campus de Gandia de la UPV

Què és una platja intel·ligent? Quins exemples d’èxit coneixem d’innovació en la gestió de destinacions? Es pot utilitzar la intel·ligència de dades (big data), per a optimitzar l’oferta turística? Com ens ajuda el Revenue Management a oferir preus òptims dels serveis? Com es crea una destinació turística? Quines tecnologies podem utilitzar per a la promoció? Com pot l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur) ajudar-nos a conèixer els canvis futurs del mercat turístic?
Aquestes i altres preguntes es respondran en les Jornades sobre Turisme Intel·ligent que organitza la Universitat Politècnica de València en el Campus de Gandia. Les Jornades, amb inscripció gratuïta en jornadesturisme.webs.upv.es, se celebren el 26 i 27 de setembre. L’activitat s’emmarca en el projecte «Monitoratge ambiental d’una zona turística basada en IoT per a informació de l’usuari i millora del servei. Proves pilot en les platges de Benidorm, Gandia i Benicàssim», finançat en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat Politècnica de València. La Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, en la qual col·laboren el Ajuntament de Gandia i la UPV, també participa en les jornades. L’esdeveniment coincideix amb el Dia Mundial del Turisme, 27 de setembre, que enguany se centra en la transformació digital. 
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana; Diana Morant, alcaldessa de Gandia; Pilar Moncho, fiputada provincial de Turisme de València, i Assumpta Domínguez, consellera de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, inauguraran la jornada a les 9.00h, el 26 de setembre en l’Aula Magna del Campus. Personal tècnic i responsables d’administracions públiques i empreses i estudiants i professorat d’universitat estan convocats a assistir, amb l’objectiu de crear sinergies en el desenvolupament de destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Ponències, tallers pràctics, networking i Startup 
Experts de primer nivell impartiran tallers pràctics, com ara Geomarketing: Imatges 360 en destinacions turístiques, per Agustin Arambul; Aplicacions mòbils multifuncionales per a destinacions, per Laura Ripoll i Sergi Morant; Design Thinking aplicat a la creació d’un producte o servei turístic, per Jimmy Pons; Utilització de CRM en destinacions turístiques, per Tirso Maldonado; o Geolocalització de destinacions turístiques, per Gerson Beltran. 
Hi haurà ponències de responsables d’administracions públiques, empreses i universitat, com José Pelegrí, director del projecte Monitoratge ambiental d’una zona turística basada en IoT per a informació de l’usuari i millora del servei, que exposarà els resultats del projecte. Altres intervinents són Francisco Juan, Director de l’Invat.tur Benidorm i David Giner, Cordinador de Projectes Invat.tur; Manuel Bas, de WIONGODestinacions turístiques intel·ligents; Miguel Angel Català, de Destinació Turística Intel·ligent Ajuntament de Finestrat; Celia Romero, d’Intel·ligència Turística; Carlos Marco, del Ajuntament de Gandia Miquel Nieto, de Big Data and Data ScienceBusiness Manager at Synergic Partners(Telefónica); Vicente Frasquet, Director Hotel Bayren RH; José Navarro, de Beezhotels; Cristian Tamarit, de Balearia; Ainhoa Climent, del Departament Revenue de Casual Hotels; Bernat Roig, de la Universitat Politècnica de València; Juan Manuel Baixauli. President Grup Gheisa; Jordi Diaz i Gerson Beltran, de Play&GoExperience; Luis Soldevila Matias, de Brandmanic & Marvel Crowd; Suzzane Geudeke, del Blog Menudos viajeros i TravelBloggers CV; Jorge Villar, de l’Ajuntament d’Elx; María Dolores Pérez, de l’Hotel del Joguet, d’Ibi i Joan Carles Cambrils, Sotsdirector General de la Fundació Turisme Valencià.

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV i director de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, s’ha mostrat molt satisfet per acollir aquestes jornades, en les quals també hi haurà un espai per a startup i per a establir contactes entre empreses i institucions. Eva Mestre, directora de les Jornades i del Grau en Turisme de la UPV, ha destacat l’oportunitat d’aprenentatge que les jornades suposen per als estudiants del Campus.

Et Pot Interessar