Els taüts en un abocador fan esclatar el govern local d’Oliva

L’episodi d’uns taüts abandonats com a deixalles a un abocador pròxim al cementeri d’Oliva ha acabat per dinamitar el pacte de govern local a quatre bandes entre Compromís, EUPV-Acord Ciutadà, Gent d’Oliva i Projecte Oliva. Esta última formació, amb quatre regidors, ja va abandonar la junta de govern en octubre de 2017, però no les seues delegacions, i el seu portaveu, Blai Peiró, és el responsable polític de l’episodi dels taüts. 

Gent d’Oliva, amb un únic regidor (Pepe Salazar) ha anunciat que es desvincula del pacte de Govern pels «lamentables fets denunciats al cementeri el cap de setmana». Això i el fet que encara no s’haja consensuat el pressupost del 2018. El regidor portaveu del grup municipal, Pepe Salazar, ha posat a disposició de l’Alcaldia els seus càrrecs, delegacions i salari.

«Portem molt de temps patint la mala gestió del grup municipal Projecte Oliva, amb el regidor Blai Peiró al capdavant, i la resta dels regidors de Projecte Oliva callant, i Oliva no s’ho mereix: hem perdut subvencions importantíssimes, com la del polígon industrial, no hem arribat a temps de concedir subvencions als nostres esportistes, la neteja del poble és un desastre, també en la platja i en general en tot el terme. I per rematar, estem en juliol i encara no hem arribat a un consens pel que fa al pressupost municipal del 2018. Així no es pot funcionar”, ha declarat Salazar en una nota.

Segons Salazar, «el pacte de govern està mort des d’octubre del 2017, quan els regidors de Projecte Oliva van abandonar la Junta Local de Govern, renunciant així a les seues responsabilitats de Govern». En aquell moment, Salazar va proposar a l’alcaldia una remodelació de govern, fins i tot estudiant la possibilitat de comptar amb els grups de l’oposició, amb la idea que s’hagueren pogut fer càrrec d’alguna àrea municipal per tal de continuar en la fórmula d’un govern de consens. «Això no s’ha fet i hem arribat a un punt insostenible, amb el pressupost pendent d’aprovació i la vergonya de la gestió de quasi totes les delegacions de les quals Projecte Oliva és responsable. No podem tolerar eixa falta de respecte cap als nostres veïns. Fins ací hem arribat. Per tot això, per part de Gent d’Oliva, vull deixar clar que el pacte de govern en l’Ajuntament d’Oliva està definitivament acabat», conclou.

Per part del partit de l’alcalde, Compromís, s’ha guardat silenci i aparentment la intenció és la d’esgotar el mandat amb acords puntuals. 

Et Pot Interessar