Els socis del PSPV es posen el vestit d’oposició en el debat de política general

Els socis del PSPV en el pacte de govern a la Generalitat no estan massa satisfets de la gestió del president Ximo Puig. Almenys és el que han deixat vore amb les seues intervenciones al debat de política general que ha començat este dimarts a les Corts.

El síndic de Compromís a Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha manifestat que no li ha agradat la «falta d’un missatge clar quant al finançament» en el discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Debat de Política General, i ha reclamat «saber què aportarà» el cap del Consell en la reunió que ha anunciat que mantindrà a l’octubre amb el president del Govern central, Pedro Sánchez.

Ferri, en declaracions als mitjans, ha demanat «saber que passarà en eixa reunió. Hem de seguir reivindicant, mane qui mane a Madrid, un sistema de finançament just», ha indicat.

«Hem d’anar a eixa reunió no demanant que ens deixen endeutar-nos més sinó reclamant eixa reforma del sistema de finançament immediat, més ingressos i que ens paguen tot el que ens deuen als valencians, només així superarem aquesta etapa que hem tingut en els últims anys de democràcia en la qual hem estat infrafinançats i que ens ha impedit fer totes les polítiques que requerien els valencians», ha afegit.

No obstant açò, ha destacat que el discurs de Puig ha sigut «realista» perquè «ha posat negre sobre blanc el que ha passat des que el Botànic governa la Comunitat, tres anys on la vida valencians ha millorat substancialment».

«Hem passat de governs marcats per la corrupció, la desigualtat i injustícia, a un govern que posa en el centre de totes les polítiques a les persones», ha remarcat.

Per la seua part, el síndic de Podem a les Corts, Antonio Estañ, ha assenyalat que Ximo Puig, «s’ha deixat fora objectius fonamentals per al Govern del Botànic» en el debat de Política General, on ha lamentat «anuncis repetits i sense concreció».

El dirigent de la formació morada, en declaracions als mitjans, ha assenyalat que la intervenció de Puig ha sigut un «bon exemple del que ha sigut la seua presidència», una «legislatura que havia de vindre marcada per les ganes de canvi i en la qual «s’ha donat avanços quan s’ha escoltat a la societat valenciana, però que ha vingut també marcada per una dinàmica de molts anuncis, en alguns casos repetits i uns altres sense concreció».

En l’àmbit econòmic, ha destacat que «hi ha una certa celebració que no s’ajusta a les dades», amb «taxes d’economia submergida i precarietat molt per damunt de la mitjana» i sense que es veja «clara l’aposta per un model productiu nou».

Quant a la reunió que mantindrà el cap del Consell amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, a l’octubre, ha assenyalat que és «important que acudisca com a president de la Generalitat i no com a secretari general del PSPV. Ens pareix fonamental, no només per l’infrafinançament» sinó per «qüestions molt importants com evitar els recursos a lleis», ha dit.

Et Pot Interessar