Els socis de Govern de Compromís a Bellreguard fan oposició en un tema tan sensible com el dels danys produïts pel temporal

– L’Assemblea de l’Agrupació Local Socialista considera que s’ha de reconstruir aquesta infraestructura pel seu potencial turístic, econòmic i social.
– El secretari local, Joan Marco, es mostra a favor d’encetar una reflexió global sobre el futur del litoral sense localismes.

Els Socialistes de Bellreguard han expressat que «davant la proposta plantejada per l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, de la possibilitat de no reconstruir el passeig marítim de la localitat afectat pel pas del temporal Gloria, el PSPV-PSOE de Bellreguard es desmarca d’aquest posicionament i aposta per mantindre aquesta infraestructura històrica de la seua platja, tenint en compte allò que els tècnics recomanen per fer-la més resistent. En aquest sentit, des de l’Agrupació Local es defensa l’existència del passeig marítim pel seu potencial turístic, econòmic i social, i es considera que és necessari obrir una reflexió global sobre el futur del litoral mediterrani sense localismes«. 
Davant qüestions tan serioses i fonamentals, hem d’evitar les mesures unilaterals i fugir d’ocurrències i localismes, plantejant solucions globals i consensuades”, ha afirmat el secretari general del PSPV-PSOE de Bellreguard, qui ha afegit que “no volem que el nostre poble siga un espai per fer experiments urbanístics i mediambientals”.

I entren en contradicció quan «s’insta a l’alcalde de Bellreguard a buscar el màxim consens social i polític, abans de prendre mesures irreversibles«, per a després donar la benvinguda a la proposta, ahir publicada, d’obrir un debat ample sobre quina és la platja que volem, des del Consell de Participació de l’Ajuntament de Bellreguard, presidit pel mateix Alcalde.

Finalitzen els Socialistes de Bellreguard en una proclama, que coincideix en la voluntat expressada des de l’alcaldia de Bellreguard dies enrere, “Hem d’estudiar què està passant, ja que aquest tipus de fenòmens ja no són puntuals, sinó cada vegada més freqüents. Actualment, ens hem de centrar en resoldre l’emergència i solucionar els danys que ha ocasionat el temporal Gloria a la platja de Bellreguard, però és una obligació fer un pas més enllà i veure com organitzem la nostra vida convivint amb aquesta mena de fenòmens, escoltant als experts en la matèria per veure quines són les solucions perquè davant de futurs temporals, la nostra platja no es veja tan afectada. Per a això caldrà exigir les actuacions necessàries de les diferents administracions supramunicipals”.

Et Pot Interessar