19.5 C
Gandia
Dilluns, 26 setembre, 2022

Simat i Benifairó apliquen la lògica i prestaran conjuntament el servei de policia local

– Es tracta de la primera experiència d’aquestes característiques que es porta a terme a la Safor

Els Ajuntaments de Simat i Benifairó de la Valldigna van celebrar el passat dijous 30 de gener la primera comissió per acordar la prestació conjunta del servei de policia local en els seus àmbits territorials.

Durant la reunió, integrada pels dos alcaldes dels municipis, els dos caps de la policia local i els dos secretaris municipals, van acordar convocar una comissió informativa i un plenari extraordinari durant el mes de febrer amb l’objectiu de què la corporació local aprove la memòria justificativa i el projecte d’acord de col·laboració. Una vegada resolt aquest pas, la informació s’enviarà a la Secretaria d’Estat, al Ministeri d’Interior i a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana per obtindre el seu vistiplau.

La constitució de l’associació dels municipis per a la prestació conjunta d’aquest servei està regulada per la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat, en el cas que dos municipis siguen limítrofs, no disposen de recursos suficients i la suma de les seues poblacions siga inferior a 40.000 habitants.

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, destaca la importància d’aquesta prestació conjunta, ja que «tant la seguretat ciutadana com la viària constitueixen pilars bàsics de la societat i eleven la qualitat de vida de la ciutadania a través d’aquest servei».

Els tràmits per a dur a terme aquest projecte es van iniciar en gener d’aquest any, quan ambdós plenaris municipals van aprovar per unanimitat la prestació conjunta.

Es tracta de la primera experiència d’estes característiques que es desenvolupa a la comarca de la Safor, tot i que ja s’havien fet algunes semblants a la Comunitat Valenciana com és el cas de Cox i Granja de Rocamora.

Articles relacionats