18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Els Populars de Tavernes insisteixen que es dote a Protecció Civil dels recursos reglamentaris

Aquest cap de setmana Protecció Civil Tavernes va estar assegurant el control de foc en l’operatiu de la foguera de Sant Antoni de Tavernes. No obstant això, segons elpopulars, els voluntaris seguien amb els mateixos recursos antics, desfasats, en mal estat i perillosos per a la seua integritat. Una situació que els Populars de Tavernes han denunciat en diferents ocasions des del mes d’agost. I l’última vegada durant el passat ple del mes de desembre. El regidor popular Salvador Bellver va sol·licitar en el ple de desembre que es dotara als voluntaris de Protecció Civil del material i recursos adequats per fer la seua perillosa tasca, com és l’extinció d’incendis.

“L’estat dels vehicles que utilitzen per a realitzar serveis d’emergència, com treballs preventius de falles o la prevenció d’incendis forestals, és lamentable. Aquests vehicles són massa vells, pel que la seua seguretat és qüestionable“, comenta Bellver. El vehicle principal, un Nissan Terrano, ja procedeix dels vehicles retirats la Policia Local de Tavernes, de l’any 1997, i compta amb més de 300.000 quilòmetres. Per este motiu, “vam tornar a insistir en la necessitat que el Govern de Tavernes invertira en els equips que utilitza aquest cos que es juga la vida per la seguretat dels veïns de Tavernes”.

L’estat del vehicle amb el qual redueixen els incendis és preocupant. Així mateix, gran part dels uniformes i de les eines de treball de Protecció Civil no són funcionals. Per exemple, disposen de llanternes antigues i aspectes tan bàsics com la comunicació en un incendi és inexistent, ja que pràcticament cap walkie-talkie funciona, les bateries estan completament esgotades, pel seu ús i antiguitat”, comenta el regidor popular, “condicions que poden posar en perill la integritat dels voluntaris”.

Els voluntaris de l’agrupació realitzen una tasca de suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat de manera desinteressada, sense percebre remuneració, “més bé, tot el contrari, moltes vegades han d’abonar ells mateixos alguns imports“, assenyala Salvador Bellver. Per este motiu, “exigim al govern de Compromís i a l’alcalde de la localitat que, almenys, adeqüe els seus recursos i instal·lacions perquè puguen prestar millor les seues funcions i garantir la seguretat tant d’ells com dels mateixos veïns”.

Articles relacionats