Els Moros i Cristians d’Oliva presenten el CD «Anem de Festa II», el llibre de festes, i la nova web

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha presentat dissabte 7 de juliol al Centre Polivalent d’Oliva, en col·laboració amb la regidoria de Festes, el CD “Anem de Festa II”, del llibre de Festes de 2018, i la nova pàgina web de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva.

Aquest llibre durà com a portada el cartell de guanyador del concurs de cartells 2018, obra de l’artista borrianenc Juan Diego Ingelmo Benavent, que portava com a lema: “Festa”. A l’interior  es podran trobar escrits sobre els orígens de la festa, poemes sobre Oliva, entrevistes i actes duts a terme durant l’any, així com crònica de les festes de 2017. A més, la temàtica central d’aquest llibre versa sobre els vestits oficials de les filades d’Oliva, fent un repàs històric per la seua creació, disseny i evolució fins a l’actualitat. La presentació va córrer a càrrec del secretari de la Federació, Óscar Prieto, i la maquetadora del llibre, Helena Mañó.

Tot seguit es va presentar el CD de música Festera, “Anem de Festa II”, de la mà de l’Associació Artístic Musical d’Oliva i la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda d’Oliva, amb la col·aboració de Caixa Ontinyent. La presentació ha estat a càrrec del dissenyador de la portada, Vicent Llorca, i l’apartat musical l’explicà Miquel Lleches, músic i fester a Oliva.

Han tancat l’acte Lorena Císcar i Salvador Mañó, encarregats del desenvolupament i disseny de la pàgina web de Federació de Moros i Cristians d’Oliva, que s’estrena amb aquest acte.

A les presentacions ha assistit el president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Sergio Bañuls Sempere, i els membres de la Federació; l’alcalde d’Oliva, David González; el regidor de Festes Pepe Salazar, i la resta de membres de la corporació municipal. Evidentment, els càrrecs Festers de 2018, el capità moro, Vicent Tercero Gea; l’ambaixador moro, Vicent Roig Tomas; la capitana cristiana, Leandra Mena Borrás, i l’ambaixadora cristiana, Maria Serrano Aguilar, així com els presidents de les Filades. També han assistit el director de bandes de 2018, Vicent Mengual, i el pregoner de Festes de 2018, Lluís Sendra Gisbert.

En acabar l’acte s’ha oferit un vi d’honor per als asssitents i l’Associació Artístic Musical d’Oliva ha interpretat pasdobles i marxes mores i cristianes.

Pel que fa al CD, aquest està comspost per dotze peces musicals de la ciutat que no havien estat mai abans enregistrades.

Et Pot Interessar