ELS MISSATGES D’OWEN JONES

DIARI SERPIS           

Espanya sembla haver descobert Own Jones arran de l’entrevista que li ha fet Jordi Évole i l’equip de Salvados en el programa de diumenge, en la qual l’historiador i periodista britànic va descriure la seua teoria sobre la lluita de classes i les campanyes de desprestigi de la classe obrera, els chavs.

 

 Ara, però, internet ha obert una nova era mediàtia amb una multitud de nous mitjans de comunicació locals i comarcals que tots plegats podrien tindre més capacitat d’influència que els grans grups de comunicació, i que un per un tenen gran capacitat d’influència en els seus àmbits. Eixos mitjans no els controla el gran capital. Diari Serpis no té darrere cap grup de pressió ni cap fortuna interessada en manipular la realitat. Per eixe motiu ens podem permetre, per exemple, no publicar el Betlem que ha muntat El Corte Inglés amb més de 3.000 peces de Playmobil, notícia que tots vostés podran llegir segurament als diaris que formen part de grans grups de comunicació, si n’estan interessats, com també ens podem permetre denunciar l’espoli de recursos públics per part d’algunes empreses concessionàries de serveis i subministraments públics, notícies que no podran llegir als mitjans de grans grups.

Per tant, hui per hui, amb les noves tecnologies, la valuosa mercaderia de la informació cada vegada se li escorre més per les mans als grans lobbies que es creuen amb el dret i la capacitat de controlar-ho tot. Owen Jones ho haguere pogut prevenir: la informació és cada vegada menys presonera d’aquelles grans capçaleres que fins ara segueixen creient-se propietàries de la realitat. 

 

 

Et Pot Interessar