Els informadors de servei demostren la seua utilitat gestionant 126 incidències 

– Jose Manuel Prieto: «Seguirem treballant en la línia de recordar que respectar els aforaments, utilitzar la mascareta i mantenir la distància han de continuar sent regles bàsiques a complir per tots»

El regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa, Jose Manuel Prieto, ha fet aquest matí el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei d’informadors que el consistori va posar en funcionament a finals del passat mes de juliol.

Els 20 informadors de servei formen part de la borsa de contractació de personal laboral temporal, desenvolupen el seu treball a Gandia i la platja per informar a la ciutadania de la necessitat de complir les recomanacions i normes imposades per la situació de la Covid-19 i altres aspectes de l’activitat municipal com puga ser la comunicació de diverses incidències a la via pública.

La iniciativa va sorgir com una de les propostes del Fòrum Socioeconòmic i compta amb l’aprovació i el suport de les forces sindicals de l’Ajuntament.

Tal com ha informat Prieto, en aquesta segona setmana s’han registrat 126 incidències a les quals cal sumar tota la feina d’informació i conscienciació que desenvolupen diàriament els informadors. «Set d’aquestes incidències s’han resolt en l’acte gràcies a la gestió dels informadors que mantenen permanent contacte amb els diferents responsables dels serveis municipals» i ha recordat que «els informadors són els ulls de la Policia, de Sanitat, de Serveis Bàsics o del departament de Comerç per atendre des de desperfectes a la via pública fins a informar de les normes de la COVID-19«.

Pel que fa a la resta de les actuacions, els informadors van notificar als agents de la Policia Local 69 possibles incompliments de la normativa municipal o de qüestions relacionades amb la no utilització de la mascareta o no respectar la distància de seguretat. També es van comunicar 48 incidències en l’àmbit del comerç com no respectar la distància de seguretat en terrasses o mal ús de productes desinfectants, entre d’altres.
L’últim dels aspectes més destacats va ser la comunicació 33 incidències a la via pública relacionades sobretot amb el mobiliari.

«En aquest moment de nova normalitat tots depenem de tots i el comportament de cada un de nosaltres serà la responsabilitat compartida de la resta. Seguirem treballant en aquesta línia de recordar e informar les normes en els comerços i en la via pública. Respectar els aforaments, utilitzar la mascareta i mantindre la distància han de seguir sent regles bàsiques a complir per tots» va finalitzar Prieto.

Et Pot Interessar