21.6 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Els esdeveniments esportius programats a Gandia en abril i maig aportaran 30.000 pernoctacions

 

– Set empreses es dediquen a organitzar estades d’entrenaments a la platja que comporten 900 persones i els tornejos i esdeveniments esportius més de 20.000 totalment

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha ‘explicat amb xifres la tasca que des del departament de Turisme i d’Esports es fa des de fa molts anys per tal de posicionar Gandia “com un destí de pràctica esportiva vinculada al turisme, una realitat ja consolidada”, tal com ha expressat la regidora.

“Són molts els esdeveniments i activitats que es fan a la ciutat que ajuden a desestacionalitzar la nostra platja i a tindre una gran ocupació hotelera”, ha afegit Morant.

Des del Departament de Turisme i Esports estimen que “de les 20.200 pernoctacions que tenim comptabilitzades objectivament, es puga incrementar un 50% i arribar 30.000”, ha manifestat l’edil.

Actualment, a Gandia hi ha set empreses o grups que es dediquen a organitzar estades d’entrenaments a la platja. Un d’ells, consolidat des de fa anys, és el Sunsation Beach (procedents de diferents països d’Europa de l’Est, Estats Units, Austràlia…). Són un total de 600 persones i estaran allotjats a diferents hotels de la platja.

Una altra concentració és d’un equip de triatletes de Rússia “que ens comportarà a 40 persones i utilitzen tant les nostres carreteres, la piscina del Grau i diferents rutes de muntanya”, ha explicat l’edil.

Un altre grup de triatletes, en aquest cas dels Estats Units i liderat pel conegut atleta Kacper Adam també estan ací per preparar els classificatoris de l’Iron Man.

La Federació de Paratriatló ha estat també a la platja entrenant i preparant-se amb el triatló d’aquest cap de setmana per al Pre-Olímpic i fent ús, com en la resta de casos, les diferents infraestructures que Gandia té a disposició d’aquests atletes d’elit.

En aquesta línia, també van arribar aquest cap de setmana els membres de la Federació d’Atletisme de l’ONCE. “Són esportistes del màxim nivell esportiu”, ha recalcat Morant. “A banda, també tenim un grup d’atletes i un altre de triatletes”.

“Aquesta gent ve a Gandia perquè tenim bones infraestructures, bon clima i bones condicions per a poder acollir-los i que puguen entrenar amb totes les facilitats. Entre els set grups sumen 900 persones”, ha agregat.

També s’organitzen cinc tornejos de bàsquet, handbol i futbol distribuïts a abril i maig. “En els cinc tornejos participen més de 5.000 persones, el que ens genera unes pernoctacions d’unes 18.000 persones associades a aquests esdeveniments”, ha assenyalat la regidora.

Altres esdeveniments, com el Triatló Ciutat de Gandia celebrat ahir a la platja de Gandia, el circuit de Voleibol Platja, la Travessia Canal Nado, la Marxa Ciclista Ale, la Jornada Nacional de la Lliga d’Atletisme, la Final Autonòmica de Voleibol Infantil i la Cursa de la Dona “també ajuden a desestacionalitzar perquè tenen un impacte econòmic notable”, ha conclòs.

Articles relacionats