25.3 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Policia Nacional i Bombers treballen conjuntament en un operatiu de rescat 

 

 

  • Agents de Policia Nacional rescaten al costat de Bombers a un muntanyenc ferit en el Mondúber

• Van accedir en helicòpter al lloc on es trobava el ferit, en una zona de difícil accés per al rescat, aconseguint extraure al muntanyenc, que va ser estabilitzat i evacuat

Agents de Policia Nacional, al costat de Bombers, han participat en el rescat d’un jove muntanyenc que es trobava ferit en el cim del Mondúber. Les labors de rescat s’han realitzat en un helicòpter del Consorci Provincial de Bombers per part del Grup Especial de Rescat a Altura (GERA), en un lloc de molt difícil accés, ja que el ferit es trobava en un vessant rocós de la muntanya amb perill de precipitació, aconseguint finalment extraure-ho, estabilitzar-ho i evacuar-ho.

Els fets es van produir aquest diumenge a la vesprada. Sobre les quatre els agents van ser alertats per la Sala del 091 de la desaparició d’un muntanyenc de 26 anys, que havia iniciat la ruta a la cova del Parpallo, que transcorre per la muntanya del Mondúber, entre les localitats de Gandia i Barx.

Ràpidament diversos policies van acudir al lloc d’inici de la senda, on es trobaven també agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Gandia.

Seguidament, els agents de Policia Nacional van accedir en vehicle al cim del Mondúber i a l’arribada de l’helicòpter dels bombers, els van indicar mitjançant senyals visuals el lloc on hi havia majors possibilitats que es trobara el muntanyenc desaparegut.

Instants després, l’helicòpter va tornar fins on estaven els policies, informant-los de la necessitat que col·laboraren en el rescat, ja que havien localitzat al muntanyenc i es trobava en una situació de gravetat. Els agents van pujar a l’helicòpter i al costat dels bombers van arribar al lloc on estava el ferit, de molt difícil accés per al rescat. Finalment, van aconseguir extraure-ho i estabilitzar-ho, sent aquest evacuat fins a un centre hospitalari.

 

Articles relacionats