ELS DIABÈTICS DE LA SAFOR ES CONSTITUEIXEN EN ASSOCIACIÓ

La nova Associació de Diabètics de Gandia i la Safor daràservei a unes 25.000 persones que pateixen aquesta malaltia a la comarca, i representarà i centralitzarà el treball i les activitats que estan fent-se sobre aquesta afecció a 30 pobles de la Safor. Este dimarts s’ha presentat a l’Ajuntament de Gandia aquesta nova associació que compta amb tot el suport per part del consistori. Gràcies a la cessió d’un local poden arrancar ja la seua activitat. També reben ajuda institucional per a donar-se a conèixer davant la ciutadania i els mitjans de comunicació,i a difondre els seus objectius.

 

Per a la titular de la regidoria de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, aquest és un associació imprescindible a la nostra ciutat “l’Ajuntament de Gandia està compromès amb la salut dels gandians des de la protecció, la prevenció i la promoció de la salut en totes les seues etapes de la vida. Volem fer de Gandia una ciutat saludable. No hem d’oblidar que la diabetis afecta a 400 milions de persones a tot el món i que sols l’any passat causà la mort de 4’9 milions de malalts. Cada set segons una persona mor per aquesta malaltia. No es un tema baladí. No obstant amb prevenció, dieta, esport i hàbits saludables aquesta malaltia es pot controlar i ara anem a tindre tota eixa informació i tots els consells de la mà d’aquesta associació”.

L’Ajuntament de Gandia ha cedit un local a l’Associació de Diabètics al Centre Social de Roís de Corella, on començaran a donar servei als seus socis els dimarts i dijous de vesprada. No obstant això, aquesta ubicacióés temporal i des del consistori es treballa per oferir-los un altre espai. Així s’ha compromès el regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González:“És molt important per a la ciutat tindre noves entitats que ajuden la gent. A Gandia tenim més de 400 associacions que treballen en camps molt diversos. Ara en sumem una que treballarà en l’àmbit social i sanitari i aixòés molt important. A pesar de la mala situació econòmica que travessa la ciutat anem a donar-los totes les ajudes que ens siga possible, a facilitar-los mecanismes de participació i a donar-los suport en tot. Ara ja estem treballant amb ells per ajudar-los en la difusió de la seua activitat i també perquètinguen un espai on desenvolupar-la”.

L’associació naix amb la voluntat de ser una gran plataforma d’informació per als malalts, com han explicat des de l’Associació de Diabètics, Patricia Villena:“Tenim 4 equips de treball dins de l’associació com són el social, mèdic, de gestió i de qualitat de vida. Tots treballaran de forma conjunta en 4 àrees fonamentals que son la prevenció, la formació, la sensibilització social de la malaltia i la promoció de col•laboració amb altres entitats. Estarem en molts pobles, hi ha 30 unitats a la Safor i anem a centralitzar tota la feina des de Gandia. Tenim el repte de representar les 25.000 persones afectades per la diabetis a la nostra comarca”.

La finalitat de l’Associacióde Diabètics de Gandia i Safor és ajudar als pacients sense oblidar-se de les seus famílies. Com ha assegurat el metge endocrí, Joaquín Martí, “la diabetis és molt freqüent, suposa un excés de glucosa en la sang. Hi ha 3 variants, la del tipus 1, que afecta la gent jove, la del tipus dos, que es dona en gent major per sobrepés i genètica, i la diabetis gestacional, que afecta dones embarassades. La diabetis té dos grans problemes; un és que té una enorme freqüència i l’altre es que necessita que el malalt s’implique al 100% en el seu tractament. Així que ajudar al pacient és la part bàsica d’aquesta associació i també a les seues famílies, sobretot en el cas de xiquets i xiquetes perquè el seu diagnòstic suposa una situació de desconcert, tristesa i angoixa per a tota la família”.

L’Associació de Diabètics de Gandia y la Safor compta ja amb la pàgina web www.diabetesgandia.es on està tota la informació sobre què s’ha de fer per ser soci, també s’expliquen els serveis que ofereixen i a poc a poc anirà omplint la web de continguts interessant per als malalts de diabetis.

Et Pot Interessar