LA FUNDACIÓ JAUME II TAMBÉ APAREIX IMPLICADA EN EL CAS IMELSA

Pel que fa a la Fundació Jaume II, entitat que gestiona el monestir de la Valldigna, les instal·lacions d’aquesta fundació es trobaven entre les 33 ordres d’entrada i registre amb les quals comptava la Unitat Central Operativa (UCO) de l’Institut Armat en el marc d’aquestes actuacions contra una presumpta trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques valencianes -Ajuntaments, Diputació Provincial de València i Generalitat-.
Es dóna la circumstància que l’exgerent Vicente Burgos és a més exmarit de María José Alcón, una de les principals detingudes d’aquest operatiu. Aquesta dona va ser regidora de Cultura de l’Ajuntament de València.
Com a gerent, Vicente Burgos va gestionar un pressupost anual de fins a 8 milions d’euros, encara que la major part no van repercutir al monestir ni a la Valldigna, sinó que es van desviar entre altres coses per a la celebració de la Volvo Ocean Race d’Alacant.
Entre els arrestats destaca a més l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus. La Guàrdia Civil preveu l’arrest de 24 persones.
De moment ja han sigut detinguts també l’exvicepresident de la corporació provincial i exalcalde de Montcada, Juan José Medina; l’exalcalde del Genovés, Emilio Llopis; l’exvicepresident de Diputació i exsecretari autonòmic d’Educació, Máximo Caturla.

Et Pot Interessar