20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Els contagis cauen un 95% en les residències de la Comunitat Valenciana des de principi d’any

– La xifra de defuncions s’ha reduït un 83% des de l’última setmana de gener

– La millora de tots els indicadors en els centres sociosanitaris dos mesos i mig després de l’inici de la vacunació és esperançadora

La situació epidemiològica en les residències de majors, menors i centres de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana ha experimentat una important millora des de principi d’any. La xifra de defuncions ha caigut un 83% des de l’última setmana de gener i les infeccions, tant entre residents com en les plantilles, s’han desplomat un 95%.

L’última setmana de l’any 2020, es van notificar 57 defuncions, 323 contagis entre persones residents i 140 entre els/les professionals que les atenen. Aquestes variables es van disparar després del Nadal, durant el pic de la tercera ona en la Comunitat Valenciana. Així, entre el 23 i el 30 de gener va haver-hi 148 morts en residències, 1.497 residents contagiats i 512 treballadors.

Hui dia, quan es compleixen dos mesos i mig amb el procés de vacunació en marxa, la millora dels indicadors és esperançadora. Des de l’última setmana de gener, els contagis han caigut un 95%, en concret, la disminució ha sigut del 96% entre els qui viuen en els centres sociosanitaris i del 91% entre els qui treballen en ells. L’evolució en la xifra de defuncions ha sigut de -83%.

Aquesta millora en els indicadors es correlaciona amb una disminució en el nombre de residències amb casos positius. L’any 2020 es va tancar amb casos actius en 6 residències de menors, 22 centres de diversitat funcional, 108 residències de la Tercera Edat i 30 centres sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Des del 30 de gener de 2021, el nombre de casos positius ha caigut un 82% en centres de menors, un 90% en els de diversitat funcional, un 91% en residències de majors i els centres sota vigilància activa han disminuït un 88%.

Articles relacionats