5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Els citricultors ixen al carrer per quarta vegada davant la “manca de sensibilitat de les Administracions”

Milers de citricultors, amb nombrosa representació de pràcticament tots els municipis de la Safor, s’han manifestat aquest diumenge a València convocats per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en protesta per la “manca de sensibilitat per part de les Administracions” davant la greu situació de la citricultura valenciana.

La marxa ha partit a les 11,00 hores de l’Estació del Nord amb una parcarta en la que es podia llegir “Per la defensa de la nostra citricultura”, i després de passar per la plaça de l’Ajuntament, s’ha dirigit fins a la Delegació del Govern, on s’ha llegit un manifest en forma de decàleg amb les reivindicacions que seran traslladades a tots els partits polítics a fi de que les incorporen en els seus programes electorals per a tots els comicis del 28 d’abril i del 26 de maig.

La protesta ha comptat amb el suport de 103 localitats de zones citrícoles valencianes i és ja la quarta protesta protagonitzada per la Plataforma per la Dignitatdel Llaurador, després de les realitzades durant l’any passat el 18 de desembre i ja en l’actual el 21 de gener i el 25 de febrer.  Paral·lelament a la protesta, la Plataforma ha iniciat una campanya de recollida de signatures, davant unes pèrdues directes en l’actual campanya que xifren en 250 milions d’euros.

Es demana una revisió i renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea i països tercers en relació a la importació de cítrics. Així mateix es reclama garantir la salut dels consumidors europeus informant de les substàncies prohibides per la Unió Europea amb les quals estan tractats els cítrics importats de tercers països. De la mateixa manera es demanda garantir la sanitat vegetal dels cítrics europeus, adoptant les mesures necessàries perquè no entren plagues i malalties de tercers països; assegurar el compliment de la llei de la Cadena Alimentària amb la finalitat de garantir una renda digna a l’agricultor i finalment garantir l’etiquetatge correcte de l’origen i varietat del producte.

Articles relacionats