Els bombers exigeixen la unificació dels cossos d’emergència després del «desori» del foc de Llutxent

Representants dels sindicats de bombers valencians han demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, XimoPuig, amb l’objectiu de «reorientar el desori» en el sector i «avançar cap a un cos d’emergències que seguisca els models europeus».
Així s’han manifestat mitjançant un comunicat del Sindicat Valencià Republicà en el qual culpen al director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, d’aquest «desori».
En l’escrit, demanen avançar cap a aquest «cos d’emergències» unificat per a superar «la multiplicitat d’organismes que estem patint en aquests moments».
Així mateix, han criticat al diputat de Bombers de la Diputació de València, Josep Bort, perquè, segons han assegurat, «ha repartit un comunicat en el qual qüestiona la professionalitat dels mitjans de comunicació i acusa als sindicalistes denunciants de malfeiners i corruptes, sense desmentir cap dels fets que s’han publicat».
En aquest comunicat, que han facilitat els sindicats, el diputat dóna l’enhorabona als bombers pel «gran treball que realitzen dia a dia» i afirma que «després de cada gran emergència, després de dies de tensió, d’estrès i de sentiments a flor de pell, després de cada gran tragèdia, sempre apareixen elements que, moguts per interessos espuris, volen traure profit».
Així, assegura en l’escrit que «només ha rebut elogis sincers» pel treball dels bombers «per part d’alcaldes, regidors, veïns dels municipis afectats i d’altres municipis, diga el que diga la premsa».

Et Pot Interessar