Els bombers de Gandia, campions d’Espanya en la Trobada Nacional de Rescat en Accidents

Els bombers de Gandia han quedat campions d’Espanya en la XIV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de trànsit (ENRAT) celebrat a Alcanyís entre el 4 i el 6 de setembre. L’equip Zona A 4 Gandia és un dels tres conjunts que participaven en el campionat representant al Consorci Provincial de Bombers de València, al costat de Sagunt 1 i Zona 3 de Torrent, que ha quedat tercer.
Així, el conjunt de Gandia representarà a Espanya en el World Rescue Challenge 2018 que enguany se celebrarà a Ciutat del Cap, Sud-àfrica, segons ha informat el Consorci en un comunicat.
«Volem donar l’enhorabona als tres equips del Consorci que ens han representat en aquest campionat i desitjar-li tota la sort als companys de Gandia. Els accidents de trànsit són una de les emergències més habituals en els últims anys i la formació contínua és clau», ha assenyalat el president del Consorci, Josep Bort.
El conjunt de Gandia està format per Vicente Sala (comandament), Sergio Gascó, Alberto Pallás, José Ignacio Prósper, Josep Monforte i Pedro Barranco (sanitari). Tots ells han estat entrenant dues vegades per setmana per a millorar les actuacions, sempre en contacte directe amb el Comitè de Trobades d’Excarceració (COMENEX), l’òrgan regulador que ofereix tant assessorament durant la preparació com recolzament en la logística i preparació.
«En aquestes emergències prima la seguretat tant de la víctima com la dels bombers. Per a extraure a la víctima és molt important mantenir l’eix cap, coll, tronc, amb la columna totalment protegida», ha explicat Bort. Des de 2006, any en el qual el Consorci va començar la seua participació en aquestes trobades, sempre ha estat present en el Mundial d’Excarceració.
En la classificació general l’equip de Gandia ha quedat primer; el Consorci de Lanzarote, segon i el tercer lloc ha sigut per a Zona 3 de Torrent. Els dos primers classificats i el millor equip novell, que han sigut els bombers de Valladolid, competiran en el Mundial de Ciutat del Cap.
Durant aquests dies, els equips participants en ENRAT han demostrat la seua perícia en dues maniobres tècniques: una ràpida de 12 minuts i una altra estàndard, de 20. El jurat, format per membres de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) ha valorat la seguretat, l’execució d’eines així com la manipulació durant els exercicis desenvolupats en els escenaris simulats.
El podi al millor comandament nacional ha estat copat pels tres equips valencians: Gandia, Torrent i Sagunt 1. L’equip Zona 3 de Gandia, a més de quedar primer en la general, també ha sigut tercer en tècnic, primer en maniobra ràpida i comandament i segon en sanitari mentre que Zona 3 Torrent ha sigut tercer en la general, primer en sanitari i maniobra estàndard, i segon en comandament. Els bombers de Sagunt 1 han sigut els tercer classificats en comandament.

Et Pot Interessar