19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Detenen dos homes a Gandia, pare i fill, amb un autèntic arsenal a casa

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Gandia un dipòsit d’armes i munició i han detingut a dos homes, com a presumptes autors dels delictes de tinença il·lícita d’armes, dipòsit d’armes i dipòsit de municions. Els detinguts eren pare i fill, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.
Durant la intervenció s’han realitzat dos registres en els quals han intervingut 5.549 cartutxos de diferents calibres, set armes de foc curtes, grillets, navalles, un dosificador de pólvora, 95 pistons detonadors, i dues premses de recarrega de munició.
A un dels detinguts també se li imputa un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar i un altre contra la salut pública en intervenir-li un total de 60 grams de cocaïna, haixix i marihuana en un altre domicili.
Les recerques es van iniciar en activar els policies el protocol de violència de gènere. En fer les corresponents comprovacions per a determinar si el presumpte agressor poguera estar en possessió d’un arma de foc, els agents van esbrinar que tenia un arma curta sense llicència, així com la possibilitat que s’estiguera dedicant a la venda de substàncies estupefaents pel que es va sol·licitar un manament d’entrada i registre per als dos domicilis en els quals residia de manera alterna.
Després del registre, els agents van intervenir el dipòsit d’armes i munició. La major part dels efectes intervinguts es trobaven a l’interior d’una caixa forta del domicili patern, que també va ser detingut.
Tant el dosificador de pólvora, els pistons detonadors com les premsa de recarrega són útils que habitualment s’empren per a la recarrega de munició.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Articles relacionats