22.9 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

Els aprenentatges del primer Fòrum Jove a Ròtova

– El passat 8 de gener es va celebrar a Ròtova el primer Fòrum Jove.

Des del departament de Joventut de l’Ajuntament, s’ha estat treballant durant mesos en la preparació d’aquest fòrum, amb l’objectiu d’articular un projecte de participació juvenil capaç de detallar i descobrir les necessitats i inquietuds de la mateixa joventut i definir accions a desenvolupar, amb una base real donada a conéixer per aquest mateix col·lectiu.

Durant el Fòrum s’han realitzat dinàmiques amb els joves per a identificar les seues necessitats. Amb tota la informació recollida l’associació Impuls ha elaborat un informe detallat amb tot l’aprés i amb les pròximes accions a desenvolupar.

Encara que a Ròtova en aquests últims anys s’està treballant activament amb el Calaix Jove i participant amb diferents programes juvenils com les Nits Bordes, Els/les Corresponsals i el Creant Futur a l’IES, a més de proposar una agenda d’activitats juvenils pròpia, es detecta que cal una major o diferent oferta d’alternatives d’oci, així com la falta de grups estables que articulen la vida social de la joventut fora d’espais privats i relacionats amb el consum.

Així, de l’anàlisi d’aquestes propostes, es treballarà en una oferta d’oci estable, articulada des de diferents programes d’activitats extraordinàries i esporàdiques que conformen una oferta conjunta. A més, i també per a ser proactius amb la creació de grups de joves, des dels mateixos participants s’ha valorat interessant la implicació de les i els joves a l’hora de preparar i dur a terme aquestes activitats.

Una de les propostes més demandades ha estat la de la creació d’un espai jove amb activitats enfocades al públic jove i que siguen acompanyades per una figura professional. “Els joves no tenim un espai al qual poder anar on no siga obligatori el consum, on puga entrar tot el món i on puguem donar la nostra opinió lliurement”.

Així doncs, amb aquestes propostes, i passat el temps de reflexió, es treballarà en un mapa d’activitats dins d’aquest marc, que vaja materialitzant les diferents idees que sorgiren del debat.

També s’incorporaran altres propostes inicialment externes a aquest programa per a incloure-les i ajudar a conformar aquesta proposta per a joves, deixant fora i intentant separar-ho d’altres destinades a públics més familiars o infantils.

Articles relacionats