ELS AJUNTAMENTS CONDEMNEN LA MATANÇA D’ORLANDO

L’Ajuntament de Gadia ha expressat oficialment la seua consternació pels greus fets ocorreguts en la ciutat d’Orlando i, com a mostra de suport a les víctimes i a les seues famílies, seguint les indicacions de la FEMP. Representants de la corporació i diverses associacions han mostrat el seu més profund rebuig davant actes com aquest “que no fan sinó demostrar els riscos que la intolerància implica per a la convivència en pau de les persones”.

 

Pràcticament totes institucions valencianes han realitzat este dilluns diverses concentracions, i altres com l’Ajuntament de Tavernes tenen previst fer-ho dimarts, per a mostrar el seu rebuig a l’atemptat contra el club gai Polsi d’Orlando (Florida), en què esta passada matinada han mort 50 persones i altres 53 han resultat ferides, i han volgut expressar el seu suport a les famílies de les víctimes i al col·lectiu LGTBI.

A les 12 del migdia, representants institucionals i de tots els grups polítics han guardat silenci en senyal de “duel” i “condemna” a l’atemptat davant del Palau de la Generalitat, on membres de l’executiu valencià i dels diferents partits polítics s’han concentrat darrere d’una bandera gai amb llaç negre. Després de tres minuts de silenci, les portaveu i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha llegit un discurs en el qual ha manifestat que este atemptat, unit als més recents de París o Brussel·les i a la situació de violència que es viu a Síria, “mostra que hem de continuar treballant per un món de llibertats on totes les persones tinguem assegurat el dret a una vida digna i en pau”.

En 1998, ha recordat, els EUA es va mobilitzar davant de l’assassinat de Matthew Shepard, un jove gai de Wyoming que va ser torturat fins a la mort. La resposta social en aquell moment va impulsar la legislació contra els crims d’odi però 18 anys després encara “queda molt per a arribar a la igualtat real”. “Per això hem de combatre de manera ferma l’odi que alimenta estes agressions”, ha assenyalat.

Oltra s’ha sumat a la “consternació mundial i en especial a la comunitat LGTBI, davant d’este acte de terror i odi” en un dia per a estar “al costat de les víctimes i de les seues famílies i reafirmar el compromís en la lluita per la igualtat i per l’amor, perquè no hi ha major llibertat que la llibertat d’estimar com es vullga i a qui es vullga”, ha destacat.

Així ha instat a la ciutadania “que se sume” a les convocatòries del Dia de l’Orgull LGTBI “per a mostrar el nostre rebuig al terror i a l’odi i el seu suport a la llibertat, a la igualtat i a l’amor”. “Si un sentiment pot combatre l’odi i la intolerància és el sentiment de l’amor”, ha sentenciat.

Des del PPCV, la seua coordinadora general, Eva Ortiz, ha condemnat “absoluta i rotundament” l’atemptat i ha demanat “màxim respecte a la llibertat sexual i de tot tipus”. La diputada autonòmica ha volgut enviar “una abraçada forta als familiars” de les víctimes i ha reiterat la seua condemna a “qualsevol acció terrorista vinga d’on vinga i siga”.

També des de Compromís, la diputada Mireia Moyà, s’han sumat a la “repulsa” del qual considera un “atemptat als llibertats de les persones” i a la “llibertat d’estimar, de ser i elegir”.

“Entenem que qualsevol manifestació d’odi, ja siga esta terrible massacre o les que succeïxen dia rere dia en els nostres carrers, escoles i fins i tot a la resta del món, on hi ha països en els quals les llibertats encara són una utopia, deuen agrupar a totes les persones que defensem els drets humans”. Este atemptat i les xicotetes coses que succeïxen el dia a dia “són dignes que ens unim per combatre-les”, ha reivindicat.

En nom de Ciutadans, Toni Cantó, ha manifestat el seu “orgull per la unió de tots els partits per condemnar un acte absolutament repugnant que manifesta l’odi i la por que molts tenen”.

Cantó, que ha assegurat que som un “país d’avantguarda en tot el que té a veure amb els drets LGTBI”, ha defensat “la necessitat que hi haja una unitat a donar suport a un Pacte Antiterrorista” i ha instat a “donar suport, més que mai, al col·lectiu el dia de l’Orgull que se’n van a celebrar”.

UPYD ha expressat la seua “condemna” a l’atemptat i el seu “compromís amb el col·lectiu LGTBI”.

La Diputació de València s’ha sumat també a la concentració. La diputada d’Igualtat, Isabel García, ha expressat els seus “condols a les famílies i a tot el col·lectiu LGTBI” front al que considera una “mostra d’odi cap a la diversitat”.

García ha lamentat que “tot i el que aparentment puga creure la societat, cada dia hi ha una agressió per delicte d’odi en este país. Les últimes dades, ha precisat, mostren que “el 57% dels delictes d’odi d’Espanya són per orientació sexual i això que sol denuncia el 10% de la població”.

Així, ha invitat la ciutadania que “enguany més que mai, participe en totes les activitats que el col·lectiu LGTBI va a fer” amb motiu del Dia de l’Orgull.

A les portes de les Corts Valencianes, representants de tots els grups polítics i treballadors de la institució s’han concentrat també al migdia per a guardar cinc minuts de silenci en solidaritat amb les famílies de les persones assassinades a Orlando.

El president de les Corts, Enric Morera, ha recordat que fa poc el parlament valencià va aprovar una declaració “contra les manifestacions d’odi contra el diferent i hui, després dels tràgics incidents a Orlando, tornem a manifestar la nostra voluntat per treballar per una societat lliure, pacífica, democràtica i on es respecte a totes les persones, sense cap distinció”.

 

 

Et Pot Interessar