SALVEM L’AUIR RECORDA AL GOVERN LOCAL EL COMPROMÍS DE BUSCAR UNA NOVA UBICACIÓ A LA PLATJA DE GOSSOS

L’Assemblea Salvem l’Auir ha emés un comunicat en el qual expressa la seua preocupació pel fet que, malgrat la crítica que va fer l’anterior oposició a aquesta iniciativa (en rerferència a l’actual govern), encara no s’haja donat una solució viable al canvi d’ubicació de la platja de gossos, prevista de nou a la zona de l’Auir.
L’assemblea d’este col·lectiu  sempre ha mantingut la mateixa posició al respecte i sempre ha arribat a les mateixes conclusions, que al dia d’avui mantenen «intactes»: No estan en contra de la platja de gossos, però no creuen que l’Auir, un espai a l’espera de ser declarat paratge natural, siga el lloc més apropiat per a instal·lar-la.

D’altra banda, afirmen, «està comprovat que els usuaris no sempre respecten les normes d’ús de l’espai. Alguns gossos van solts i sense el corresponent boçal, defequen a l’arena i a l’aigua i, de vegades, les bosses d’excrements (si és que els seus amos les utilitzen) són llançades a les dunes, on també solen entrar les mascotes que acaben fent malbé la flora i la fauna que hi habiten, com ara el corriol, una espècie protegida que fa el niu a la zona».
A l’hora de valorar el servei, «caldria tindre en compte la insalubritat i els olors que genera la presència excessiva de les mascotes en la zona acotada» afigen.
Si es tracta de donar més valor i al·licients a l’oferta turística, per a Salvem l’Auir «no tindria sentit fer-ho mercadejant amb el nostre patrimoni més valuós. Ans al contrari, si pretenem que ens visite un turisme de qualitat, menysprear un paratge tan valuós no serà la millor manera de fer-ho».

Per tot això, des de l’Assemblea Salvem l’Auir, exigeixen a la Regidoria de Turisme, així com a la de Gestió del Territori, que destinen un lloc més apropiat i degudament acotat i controlat, per a la platja de gossos.
«Desitgem que no s’incórrega en errors tan greus com els de l’etapa legislativa anterior», finalitza la nota.

Et Pot Interessar