13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El torneig ITF Futures Ciutat de Gandia es disputarà a juliol

Finalment el torneig ITF Futures Ciutat de Gandia de tenis es disputarà entre els dies 19 i 25 de juliol pròxims després de la confirmació oficial de la Federació Internacional de Tenis.

La competició penjava d’un fil després de la suspensió de la passada edició per culpa del coronavirus, en aquesta ocasió els tres clubs implicats en el circuit Orysol o siga el Gandia, Dénia i Xàtiva han decidit tirar cap avant malgrat les restriccions.

El torneig gandià és el més important que té lloc a la província de València amb una dotació en premis de 25.000 dòlars, sent el de més alt rang dels tornejos ITF no obstant això el més important de jugar no és els diners sinó la consecució de punts ATP.

En aquesta ocasió la fase prèvia s’ha augmentat de 32 a 64 jugadors mentre que el quadre final serà de 32 i altres 16 parelles en el quadre de dobles. Això fa suposar que vindran poc més de 100 tenistes professionals de mig món.

El director del torneig serà el ex tenista de Palma, Nando Estruch mentre que les targetes d’invitació atorgades per l’organització per a disputar el quadre final encara no han sigut revelades els agraciats.

Quant a les restriccions que tindrà el torneig es donaran a conéixer pròximament per la Generalitat Valenciana encara que es preveu que puguen tindre public com ha succeït aquesta setmana en el torneig Conde de Godo de Barcelona.

Cal recordar que en els més de 40 anys del torneig han passat nombrosíssims jugadors de totes les latituds del món que han arribat a ser números 1 tant d’individuals com de dobles, l’últim jugador important que ha trepitjat la terra batuda gandiana és el francés Hugo Gastón que actualment figura en el lloc número 1 del món de la ITF i el 158 del rànquing de l’ATP. El jove jugador francés al de 19 anys era el cap de sèrie número u en el 2019.

També cal destacar la presència del mallorquí Jaume Munar que va véncer a Gandia en el 2016 i que fa unes setmanes va arribar a la final del torneig ATP de Marbella.

Articles relacionats