15 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

El Real de Gandia amortitza la totalitat del deute municipal

– L’Ajuntament del Real de Gandia tancarà l’any 2022 amb una reducció del deute del 100%.

Quan l’actual equip de govern va arribar al consistori reràfec el juny de 2015 el deute era d’1.418.108,22 euros. Això suposarà, segons va explicar el primer edil, Gustavo Mascarell, “que l’Ajuntament se situe en un índex d’endeutament del 0%”.

Aquest percentatge representa el nivell de deute més baix en els últims 16 anys a l’Ajuntament del Real de Gandia, i la major reducció del deute s’ha produït des de 2015 fins a l’actualitat. Mascarell ha ressaltat que l’Ajuntament ha pagat més deute del que es preveu, “gràcies als bons resultats econòmics en els pressupostos liquidats, que s’han saldat tots amb superàvit”.

Principal problema del Consistori

El primer edil va posar en valor que tots els indicadors econòmics de l’Ajuntament han millorat notablement en aquests últims anys. En aquest sentit, va recordar que la principal dificultat del Consistori del Real fa anys era precisament el deute acumulat i assegura que el resultat de la gestió de l’executiu local en aquesta àrea és inapel·lable. “Els resultats econòmics obtinguts són el millor aval a la nostra gestió”, va recalcar.

L’alcalde Mascarell es mostra molt satisfet amb aquestes dades “ja que a més de reduir el deute al 100%, hem incrementat les partides per a polítiques socials, educatives i d’ocupació, així com les inversions públiques, gràcies també a les ajudes de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana. L’objectiu principal és el mateix que el primer dia que entrem en el govern l’any 2015; millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, tal com es reflecteix en el dia a dia”.

Articles relacionats